Villa Grå

Bröderna Nygren är entreprenörerna som får idéer och byggprojekt att förvandlas till magiska hem. Med Henriks erkända erfarenhet av snickeri och hantverk och Martins gedigna kunskap om styling och inredning skapas fantastiska resultat. Nu har bröderna från Hanaskog utanför Kristianstad färdigställt ljuvliga Villa Grå.

I februari 2018 hittade jag, Henrik, en tomt på hemnet.se som klaffade in helt rätt i vad jag letade efter. Då jag är en frekvent besökare av sidan, kunde jag snabbt se på priset och läget att jag kunde förvandla detta till något riktigt bra. Några timmar senare var tomten min. Jag fick inte tillgång till den förrän i september 2018. På grund av den långa väntetiden kunde jag skissa fram ett hus som jag kände skulle bli något utöver det vanliga. Det första spadtaget togs i slutet på januari 2019, dessförinnan hade alla träd avverkats då tomten var helt vildvuxen.

Under några år har jag haft kontakt med Ballingslöv och ringde därför dit och berättade om mitt kommande husprojekt. Det tog inte lång tid innan vi var på samma bana och processen med att planera huset var i full gång. Vi började med köket, sen blev det toaletter, hall, tvättstuga och walk-in closet. Ni kommer att få se alla resultat här på bloggen.

Ballingslövs produkter är lättjobbade med en otroligt snygg design som tilltalar mig och mina projekt. Se bara på resultaten nedan.

Processen har gått otroligt bra och smidigt. Från första ritning till att alla produkter var monterade, så var service och leverans på topp. Resultatet blev ju verkligen det där vi hade hoppats på, utöver det vanliga.

Till köket i Villa Grå har vi valt luckan Wood Ek  för att det skulle harmonisera på ett utmärkt sätt med de vitpigmenterade ekskivorna som sitter på väggar och i tak.

Som bänkskiva valde vi en laminatskiva 2386 som vi monterade även som stänkskydd. Laminatskivan valde vi 70 cm bred för att få en bättre arbetsyta.

Hällen blev en inbyggd fläkt från Siemens för att köket skulle få visa sig från sin bästa sidan utan att någon fläktkåpa skulle stjäla uppmärksamheten. Handtagen är i svart metall och heter HG 70.

Vi valde att placera en köksö med plats för barstolar och med direkt tillgång till uteplatsen på den insynsskyddade trädgården.

Jag, Martin, tycker det är essentiellt att känna in husets och kökets själ. Sedan ska stylingen harmonisera och lyfta den känslan, ”Less is More”. Det är viktigt att det som adderas är relevant och trovärdigt i miljön. En korrekt placering och proportioner på tingen är väsentligt. Om stylingen spretar för mycket upplevs det också så. Sen är det alltid kul att addera en så kallad ”statement piece”.

En sammanhållen färgskala och att jobba med materialval som synkar är mina främsta tips att dela med mig av. Jag hämtar mycket inspiration från magasin samt att scrolla på Instagram och Pinterest. Många gånger hittar man en känsla som föder en idé. Den gör man sedan till sin egen och anpassar efter uppdraget.

Enligt mig är köket husets hjärta! Jag och min bror är uppvuxna på en gård där köket var den naturliga samlingsplatsen. Idag ser vi köket som en naturlig del av huset – ett rum som integreras tillsammans med övriga för att skapa en social oas för att umgås, laga mat och dricka massor av vin.

Villa Grå har fått fantastisk fin uppmärksamhet genom hela byggprojektet. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att det skulle skrivas så mycket om Villa Grå i bloggar och på Instagramkonton runt om i världen. Det är roligt att se och om inte annat så inspireras man att kicka igång nya projekt.

/Henrik och Martin


Följ bröderna Nygren på Instagram för att se deras kommande projekt @henriknygren74 och @martin_nygren

På Ballingslövs egna Instagram pågår det ständigt massor av jubileumstävlingar hela året, följ oss där för att inte missa nästa tävling! @ballingslovab

Villa Grå

– Jag är så stolt och glad att nu få presentera resultatet

Villa Grå

Inspireras av öppen inredning i din walk-in closet

Nästa inlägg

There is one comment

Comments are closed.