Villa Grå – Bad, tvättstuga och förvaring.

Nu har vi kommit till den sista delen av fina Villa Grå här på Vardagsglädje. Ni har tidigare fått se bröderna Henrik och Martins samspel i planering av köket och en fantastisk walk in closet som ligger i anslutning till master bedroom, allt i smakfulla och vågade materialvalet vitpigmenterad ek. Idag visar vi en tvättstuga i härlig pärlgrå nyans, ett badrum direkt i anslutning till den tidigare visade walk in closeten och master bedroom och slutligen smart förvaring med skjutdörrar.

I Villa Grå är ingenting lämnat åt slumpen som ni säkert redan är medvetna om ni följt med i projektet här på bloggen sedan start, utan allt är planerat in i minsta detalj. Materialval, färg och placering är väl genomtänkt för att harmonisera med varandra. Badrummet nedan är såklart inget undantag.

Positionen av badrummet i anslutning till walk in closet och master bedroom är helt fantastisk då det ger huset en privat oas med allt du kan önska utan att dina gäster behöver passera eller ta del av det. Något av en gömd skatt som man bara kan få njuta av i lugn och ro eller såklart stolt få visa upp när man känner för det.

Här har man valt en Marazzi Mystone Ceppo Di Gre klinkersplatta 75×75 cm på både golv och vägg. Den livliga klinkerplattan går i beige ton för att övergången från den vitpigmenterade eken och betonggolvet i övriga huset ska bli skön och harmonisk samtidigt som man gör ett statement med förändring av material. Det beiga är matchat med en kommod Lessmore i vitt som är 100 cm bred och en kromad blandare från Tapwell.

En rund spegel mjukar upp de annars fyrkantiga formerna i badrummet och den vita lampan från Vipp syns som ett väl valt smycke.

Direkt i anslutning till husets hall och entré ligger tvättstugan, ett rum som kan tyckas tråkigt att planera och lägga tid på men med rätt förvaring, detaljer och smarta lösningar kan det bli en fröjd att vika tvätt.

Ljusinsläppet i tvättstugan är väl tilltaget tack vare två välplacerade och stora fönster. Det tillsammans med väggfärg, skåpsfronter och skjutpartier i samma pärlgrå nyans gör att rummet blir ljust och krispigt utan att upplevas kallt. Upphöjd tvättmaskin och torktumlare ger en bra arbetshöjd och bakom skjutpartierna ryms både värmepump och massvis av förvaring. En tvättstuga ska vara välplanerad för att slippa ta upp onödig yta av huset samtidigt som den är praktisk och det har man verkligen lyckats med här.

Den pärlgrå kulören matchas med samma laminatskiva 2386  som i husets kök och en grå klinker Marazzi Mystone Ceppo Di Gre 60×60 cm.

Det finns även en avskiljd del med två mindre sovrum och vardagsrum i Villa Grå där man byggt hyllförvaring i vitpigmenterad ek frontat med snygga ljusgrå skjutdörrar med silverprofil. En smart och praktiskt lösning för att enkelt gömma eller visa innehållet som döljer sig bakom. Skjutdörrarna är i samma profil och kulör som i husets tvättstuga.

En närmare till på skjutdörren Frontrow med silverprofil och ljusgrå fyllning.

Vi vill tacka Henrik och Martin för ett fantastiskt samarbete och ett ännu mer fanatiskt projekt i Villa Grå som blivit något utöver det vanliga.

/ Ballingslöv AB

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , , , ,
Villa Grå – Bad, tvättstuga och förvaring.

Ljust och ombonat kök på Österlen

Villa Grå – Bad, tvättstuga och förvaring.

Hållbar och kreativ matlagning på Kåseholm – Intervju med Daniel Berlin

Nästa inlägg