Villa Björkhaga –
Vi har flyttat in!

Galet, ofattbart, dammigt, mysigt, kaosartat men givetvis alldeles underbart och helt fantastiskt!

Vi bestämde oss ganska tidigt för att flytta in på Villa Björkhaga så fort möjligheten fanns. Vi behövde ett färdigt rum, värme och ett fungerande kök och precis just detta stod klart i början av februari.

Det kändes nästan som om att vi skulle åka iväg på weekend. Vi tog var sin väska och packade det absolut nödvändigaste för att kunna övernatta. Vi har ju lyckligtvis fått bo hemma hos mina föräldrar under renoveringstiden. Jag förstår att en del av er räds över detta men för vår del gick det himla bra. Vi lyckades att hitta vår egen vardag under denna period, vilket var skönt. Mormor och morfar fick nog ett och annat grått hår men vi kan nu se tillbaka på allt med mycket skratt och värme.

Det var en solig lördag när det äntligen var dags för flytt. Vi var rätt spända allihopa då det bara var några dagar sedan vi hade kopplat in vatten i huset. Men som sagt, overkligt! Vi flyttade endast dit våra sängar, soffa, TV och lite köksprylar samt att vi fyllde kylen med allt man kan tänka sig! Ja, och såklart kaffet, kaaffffeett! Det som vi både sett framemot och längtat så galet mycket efter. Alltså inte själva kaffet i sig, utan känslan av att gå upp på morgonen och sätta på vårt kaffe, i vår kaffekokare, i vårt kök. Jag lovar er, känslan är fortfarande lika magisk som då.

Första veckan gick så himla snabbt. Tjoff sa det bara så var det helg igen. Våra underbara vänner hade bjudit in sig själva till oss, så när jag kom hem från jobbet stod alla i köket. Musik, tända ljus, puttrande grytor också min familj och vänner samlade.

Så mycket kärlek och det kändes nästan som på film. Vi har svårt att greppa att det faktiskt är i vårt nya hem som vi äntligen bor och lever i.

Ännu mer overkligt är det att vi har två vaskar och riktigt bra förvaringsmöjligheter i köket. Min tanke är att jag i nästa inlägg går in mer på funktion och berättar om alla våra val. Fast ett val som jag vill berätta om redan nu är valet av färgen. Ni är så många som har frågat och färgen heter Gröngrå och luckan heter Gastro och den är magisk! Åh med magisk menar jag, magisk! Den skiftar väldigt, sent på kvällen och tidigt på morgonen upplever vi den grön och mitt på dagen blir färgen gråare.

Vi har ju inte bott i huset så väldigt länge och därför har vi inte heller haft så mycket folk hemma, men såklart har vi fått många hejarop och komplimanger redan nu. Både av familj och vänner som fått känna och klämma på nya köket, men även från många av er som sett det på bilder och film. Jag blir lika glad och rörd varje gång!

Vi trivs, oj vad vi trivs. Nu ska vi bara lista ut var vi ska ha våra grejer. Blir nog helt naturligt att flytta runt på såväl glas som köksmaskiner innan man hittat den perfekta platsen åt allt. Detta gäller ju även stylingen som dessvärre hamnat på efterkälken, vilket gör mina fingrar galna. Jag vill ju bara fixa och dona men eftersom vi fortfarande har det mesta av våra grejer i flyttkartonger så har vi bara det absolut nödvändigaste framme och såklart färska blommor och ljus, men det är ju nödvändigheter, eller hur?

Vi hörs snart igen, då ska jag berätta mer om funktion, material och val.

Stor Kram – Amy Villa Björkhaga

10 smarta produkter till ditt kök

10 smarta produkter till ditt kök

Villa Björkhaga – Vi har flyttat in!

Förvaring i
tvättstuga och hall –
prydlig ordning bakom skjutdörrar

Nästa inlägg