Vi funderar på nytt kök

Vi funderar på nytt kök! För tre år sedan flyttade vi in i ett hus i Uppsala byggt -87, ett stenkast från Mälaren. Ett fantastiskt läge nära bad, båthamn, springspår, slalombacke mm. Ett fantastiskt område för barn att få växa upp i. Jag bara ÄLSKAR det! Huset vi köpte totalrenoverade vi innan vi flyttade in. Vi målade om på utsidan från läskigt gult till vitt, bytte det röda taket till svart, gjorde markanläggning med plattor på uppfarten & rev ut näst intill allt inuti. Det enda vi faktiskt inte gjorde med huset var köket. Köket var relativt nyrenoverat och fräscht så det kändes som att vi kunde leva med det, en stund i mitt huvud, men nu efter vinsten av Sveriges mästerkock och när mitt matlagande blivit mer intensivt så är det kökets tur att byta ansikte.

Vårt kök just nu ser ut så här: Svart, vitt, ganska ostrukturerad inredning & kakel som inte alls är min smak.

vi funderar på nytt kök ballingslöv

vi funderar på nytt kök ballingslöv

Köksö med inbyggd stenugn. En ugn jag ALDRIG gör mig av med, jag älskar den! Nåväl, köket är inte mitt drömkök – så nu är det dags att börja fundera på nytt.

vi funderar på nytt kök ballingslöv

Hur skulle då mitt drömkök se ut?

Mitt kök skulle fortfarande vara vitt, men inte högblankt. Jag skulle vilja ha samma golv i köket såsom vi har i övriga huset.. dvs vitmålat ekgolv. Jag skulle vilja ha handtagsfria luckor med push funktion, gärna med motor. Det är riktigt lyxigt och lätt att arbeta i ett kök där luckorna/lådorna har en motor. Att bara toucha lådan så åker den ut. Toucha så åker den långsamt in. Lyxigt!
Drömmen skulle vara att ha en bänkskiva av keramik. Fördelen med det är att du kan hacka direkt på bänkskivan, ställa en kokhet kastrull på, elda på den mm. En bättre bänkskiva går inte att hitta. Tål allt! Och det känns viktigt i ett kock-kök. Skall man göra om sitt kök & bara älskar att laga mat då tycker jag man skall gå all in och försöka att få till sitt drömkök. Det är ju faktiskt även så att köket faktiskt är en samlingsplats i huset.. Har ni tänkt på det?

I mitt hem samlas i alla fall alla till slut i köket där jag står och lagar mat. Därför är såklart drömmen att få köket precis som man vill ha det.

Vi får se om tanken blir till verklighet… 🙂

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
Vi funderar på nytt kök

Köket är hemmets nya hjärta

Vi funderar på nytt kök

Badrumsinredning för mindre badrum

Nästa inlägg