Vårt första hus – en totalrenovering!

Valerie Aflalo heter jag och är kläddesigner, bloggare och småbarnsmamma. Just nu är jag & min familj mitt uppe i en stor husrenovering och jag tänkte låta er följa med på resan!

För lite mer än ett år sedan köpte vi vårt allra första hus, vi hade då tittat på cirka 50 olika objekt innan vi tillslut bestämde oss för vart vi ville bo. En söndag var vi på en villavisning i Enskede, vi hade egentligen inte alls tänkt att gå på den då vi redan på bilderna inte tyckte att huset på något sätt var i närheten av det vi letade efter. Brandgult med bruna knutar och en riktig skolåda med massor av konstiga små rum. Med andra ord, inte alls vad vi eftersökte. Vi hade bott i stan i alla år och nu senast i Vasastan i en supervacker sekelskifteslägenhet med massor av fina tidstypiska detaljer, här var det tvärtom. Men, allt letande hade lärt oss att läget var viktigt och att det aldrig går att ändra på och det var just läget vi föll för. Högt upp på en kulle, en lagom stor och mysig trädgård med massor av äppelträd och på en liten gata utan massor av trafik låg huset. Läget var magiskt. Men huset som var byggt på 40-talet var i katastrofalt skick…

Husets fasad i ett tidigt skede av renoveringen.

Efter noga övervägande bestämde vi oss ända att det trots allt fanns potential, mycket på grund av att ingen annan tycktes se det. Vi tänkte oss huset med nya fönster, ny fasad och ny förbättrad planlösning. Vi ville ha ett stort kök där vi kunde laga mat och få hänga med vänner samt ett mysigt vardagsrum för familjen att koppla av i och samla ny energi. Ovanvåningen kunde lätt göras om till fyra sovrum så att alla barn skulle få vars ett, ett måste för oss. Två badrum varav ett lite större, ja detta kunde faktiskt bli riktigt bra.
Renoveringen sätter igång och det tar lång tid med bygglovet vilket försenar hela bygget och då även köksbyggnationen. Längtar så efter att få flytta in men tiden går och stadsbyggnadskontoret har fullt upp. Tre månader senare och med en hel del ändringar blir det äntligen klart och vi tar de första spadtagen. Lycka! Nu vet vi lite bättre hur stor plats vi har för köket och till min lycka så får vi nu det stora kök vi alltid drömt om!

Projektet med nya fönster, öppna ytor och massor av ljusinsläpp börjar bli verklighet.

Inspirationsbild för köket till vänster samt en av mina döttrar i det blivande köket till höger.

 

Inspiration för bänkskiva till vänster samt integrerad kyl/ frys i färgen peppargrå till höger.

Det första vi gjorde var att tänka på kök och hur vi ville att det skulle vara. Jag trillade snabbt över Ballingslövs snygga kök och träffade där världens bästa hjälp i Niklas som jobbar på Ballingslöv | Kungens Kurva. Han hjälpte oss att från tanke och idé skapa & rita vårt nya drömkök. Som inspiration tänkte vi oss ett kök som är mer ett så kallat icke kök, ett kök som smälter in i rummet och blir en del av inredningen. Valet föll då självklart på Ballingslövs sprillans nya System 10 och luckan Bistro i nyansen varmgrå. Till detta ville vi bryta av lite och valde därför en annan nyans av luckor för integrerad kyl och frys i nyansen peppargrått. Valet av bänkskiva landade på Dekton Keyla i en varm svart/brun nyans som passar klockrent med kökets luckor.  Min man Johan ville absolut ha en dubbelugn, för visst är det väl få förunnat att kunna laga stek och samtidigt grädda kvällens efterrätt? Därför fick det självfallet bli så.

Nedan ser ni ritningarna Niklas gjorde till oss på vart framtida kök. En av fördelarna med Ballingslöv är att du får oerhört verklighetstrogna ritningar vilket bekräftar att din köksdröm kommer att bli precis så som du önskar!

Nedan får ni en sneakpeak på köket. Det gömmer sig där under all plast, papp och byggmaterial…

Och inte nog med att vi skulle skapa vårt drömkök, Niklas hjälpte oss även med våra drömmar till husets två badrum. Till det större badrummet på nedre plan valde vi en peppargrå modul från serien Bright med lådor för förvaring och en öppen hylla där man kan ha handdukar eller en korg med saker i. Så snyggt! Bänkskivan där inne är to die for, Dekton även där, med min favorit Aura som är vit med stort spräckligt svart mönster. Vid badkaret valde vi att rama in med en stor stenskiva i samma material och på golvet landade valet på betongplattor.

Om någon vecka flyttar vi in och ni kan ju bara gissa hur mycket jag längtar till det, 6 månaders renovering blev till slut ett år som nu äntligen börjar lida mot sitt slut. Tittar in här igen så snart allt är klart och då får du se det färdiga resultatet!

/ Valerie

Vårt första hus – en totalrenovering!

Trendensers badrumsval och bästa tips för en lightrenovering av badrummet

Vårt första hus – en totalrenovering!

Skarp minimalism i nya konceptkök av marmor

Nästa inlägg