Välkommen tillbaka till Luhrsjöladan och husets badrum!

Välkommen tillbaka till Luhrsjöladan – ett nybyggt, naturnära ladhus beläget bland kohagar, stengärdsgårdar och en vacker badsjö. I tidigare blogginlägg kikade vi in i husets hjärta, köket. Här delar husets ägare inredningsstylist Pernilla Nilsson inspiration och idéer om hur hon och hennes man Peter format husets badrum och gästtoalett.

Vår vision om ett tidlöst hem med kloka, hållbara val att leva länge med har fått följa med hela vägen in i badrummet. Vi ville att färgskalan skulle harmoniera med övrig inredning i huset och det självklara valet för oss blev badrumskommod Bright i samma kulör som stora delar av köket, nämligen den varmgrå. Nyansen har blivit lite av ett signum för vårt hus. Jag tycker så mycket om den, eftersom den mjukar upp och tillför värme.

Väggarna är klädda med enkelt vitt, matt kakel i storlek 15 x 15 cm. Fogen är diskret grå. Det är lätt att bara fokusera på valet av kakel, men färgen på fogen gör stor skillnad för helhetsintrycket. För att bryta av och skapa mer rumskänsla är den övre delen av väggen målad med våtrumsfärg. Såväl vägg som tak är målat i samma grå nyans och kaklet är avslutat i linje med dörren ut till en avskild del av naturtomten. På golvet ligger stora 30 x 60 klinkers i samma gråmelerade ton som betonggolvet. Både kakel och klinkers är satta med tegelstenssättning.

Drömmen var att skapa ett badrum där man gärna dröjer sig kvar. Ett rum där färgskalan hänger ihop med övrig inredning och där kontakten med naturen utanför känns lika självklar som i husets andra rum. Vi prioriterade bort badkar och satsade på en öppen, stor och generös dusch. Närmast den glasade altandörren finns plats för en skön korgstol, här är det gott att sitta ner en stund och bara koppla av. I framtiden hoppas vi kunna ha en utedusch utanför dörren för att ytterligare sudda ut gränserna mellan ute och inne. När trädäcket runt huset är på plats tänker vi också att denna dörr kommer att bli det självklara valet efter ett dopp i sjön.

Vi önskade en stor badrumsspegel och valde en rektangulär. Den monterades enkelt och i det närmaste osynligt tack vare den bakomliggande distansen, vilket blev ett bra alternativ till en inbyggd spegel.

För att förstärka det enkla uttrycket valde vi bort handtag och badrumskommoden öppnas istället med dolda pushbeslag. Lådorna ger bra överblick av badrumsprylarna, men för att organisera upp det ytterligare har vi bland annat använt oss av mindre trälådor som finns som tillbehör.  Såväl handdukshållare i läder som den klassiska hållaren för toalettpapper är även de från Ballingslövs sortiment.

På den lilla gästtoaletten återkommer samma val av badrumskommod, Bright varmgrå och kakel i klassiskt vitt. Väggarna är målade i en varm, beige ton och runt rummet löper en smal nisch klädd med kompositsten, Fusion Taupe. Samma sten som återfinns som bänkskiva i köket. Nischen kom till av en slump, men det var ett spontant beslut vi är mycket nöjda med. Så planerar du badrum är ett bra tips att kolla upp möjligheten att rita in detta från början.

Hyllkanten ger fin avställningsyta och plats för personlig inredning som tavlor, värmeljus och växter. Mot väggen står en rund spegel, som med sin form mjukar upp intrycket ytterligare. Precis som i stora badrummet öppnas kommoden med pushbeslag. Här valde vi däremot en öppen hylla nedtill för mer lättillgänglig förvaring.

I hallen utanför den lilla toaletten finns en rymlig garderob dold bakom skjutdörrar. Perfekt för förvaring av ytterkläder och skor. Skjutdörrar gör det lättare att snabbt komma åt det man vill bakom dörrarna samtidigt som det skapar en diskret helhet vi gillar. Vårt val föll på skjutdörr Showstopper med en snygg ram runtom. Kulören vi valde heter stengrå, en nyans som stämmer väl tillsammans med övriga naturnära toner.

Om någon vecka kommer Pernilla tillbaka för ett sista inlägg där hon delar med sig av tips och smarta lösningar.
Varmt välkommen då!

Ballingslöv AB

Välkommen tillbaka till Luhrsjöladan och husets badrum!

Snygga accessoarer och smarta lösningar till köket!

Välkommen tillbaka till Luhrsjöladan och husets badrum!

Luhrsjöladan – Stylisten tipsar!

Nästa inlägg