Välkommen till Luhrsjöladan och ett nytt sortiment från Ballingslöv!


Luhrsjöladan är ett nybyggt, naturnära ladhus i den nordskånska myllan, bara några kilometer från Ballingslövs fabrik. Här är köket – med utsikt över såväl sjö som skog och öppna hagar – husets hjärta. Pernilla Nilsson, som arbetat många år som inredningsstylist, delar i texten nedan med sig av tips och tankar om hur hon och hennes man Peter format sitt drömkök.Mottot för hela husbygget har varit att skapa ett tidlöst hem med kloka, hållbara val att leva länge med. Det är i köket vi helst umgås oavsett om det är bara vi två eller om vi har barn och barnbarn, släkt och vänner samlade. Just därför var det en självklarhet att lägga stor omsorg och många kvadratmeter på detta rum. Nästa projekt är att bygga ett trädäck som knyter ihop köket med utemiljön.

Stora fönsterpartier gör naturen ständigt närvarande och mjuka, jordnära färger som följer upp fasadens tjärvitriol dominerar även inomhus. Den varmgrå kulören blev snabbt vår favorit, men för att bryta av mot betonggolvet ville vi ge köksön en mörkare ton. Valet föll då på Ballingslövs gröngrå kulör. Bakom högskåpen med handtag döljer sig kyl och frys.

Den stora köksön har en slitstark och snygg bänkskiva i kompositsten som verkligen är förvillande lik natursten. Nyansen Fusion Taupe är både varm och behaglig. Köksön har mot matplatsen grunda skåp i serien Bistro. Då vi inte har några överskåp använder vi dessa skåp för förvaring av till exempel glas. För att få ett lugnt intryck valdes handtag bort och luckorna öppnas med push-funktion. Tips! En öppen hylla ger snygg display för prylar du vill ha framme.

Vi har mixat köksinredning från tre olika serier, vilket gett oss mängder med möjligheter.
Att titta runt och våga mixa flera olika luckor när du planerar ditt kök är ett tips vi gärna ger. För vår del har det resulterat i ett kök där vi fått till maximal funktion utan att ge avkall på det vi tycker är vackert. I arbetsdelen har vi generösa, praktiska lådor ur serien Line. Dessa öppnas enkelt med en list i rostfritt. Även diskmaskinen är dold bakom tvådelade luckan Line, som är en nyhet i Ballingslövs lansering.

På andra sidan matplatsen, i väggen som delar av mot hallen, valde vi att bygga in ett vackert vitrinskåp ur serien Shaker. Skåpet ger en gedigen känsla med lådor i trä och inredning av vitpigmenterad ek. När den inbyggda belysningen tänds om kvällen blir vitrinskåpet ett vackert blickfång. Intill finns ett nästan dolt högskåp i varmgrå kulör med utdragbara lådor. Det använder vi som extra skafferi och förvaring av större köksmaskiner som används mer sällan. Här återkommer det diskreta handtag som även finns på kyl och frys.

Då planlösningen är öppen ville vi ge köket så mycket rumskänsla som möjligt. Därför valde vi bort kakel och använde bänkskivan även som stänkskydd. Vår skiva är 30 cm hög och väggen bakom är precis som fläkten målad i exakt samma varmgrå nyans (NCS S 3502-Y) som köksluckorna, vilket ytterligare förstärker det enhetliga intrycket. Köksfläkten i modell Grue, från Röroshetta, beställdes i önskad kulör direkt från Ballingslöv.

Nästa vecka återkommer Pernilla med fler härliga bilder och tips och råd från sitt badrum och garderob!
Varmt välkommen då!

/ Ballingslöv AB

 

Välkommen till Luhrsjöladan och ett nytt sortiment från Ballingslöv!

Vackra badrumsmöbler i trä – Vanity

Välkommen till Luhrsjöladan och ett nytt sortiment från Ballingslöv!

Snygga accessoarer och smarta lösningar till köket!

Nästa inlägg