Vad innebär trenden med grått kök?

bistro_peppargratt_kok_ballingslov

Färgen grått har länge varit synonymt med tråkigt. Inte så längre, nu drömmer många om ett grått kök! Grått har seglat upp som en av de hetaste innefärgerna i våra hem, och ersätter på många håll den svenska basfärgen vitt.

Grått kök

Precis som vitt och svart är grått en klassisk basfärg som gör sig bra till det mesta. Denna lite mörkare färg hjälper till att skapa ro i hemmet. Kontrasten till omgivande inredningsdetaljer blir mindre jämfört med om du har en vit bas, vilket bidrar till en harmonisk och sammanhållen känsla. Med grått blir det lätt att lyckas med inredningen, så du kan vara säker på du kommer att trivas i ett grått kök.

Klassisk grundfärg

Grått binder även samman övriga färger på ett bra sätt. Vill du till exempel addera accentfärger, t.ex. efter säsong, kommer dessa att göra sig utmärkt tillsammans med det grå. Genom att jobba med accentfärger försäkrar du dig också om att det grå inte tar överhanden, du vill ju inte få en kommunalgrå känsla.

Passar alla stilar

Grått är en färg som passar olika inredningsstilar. Vare sig du är ute efter ett lantligt, romantiskt kök eller ett modernt kök med stram funkiskänsla passar grått perfekt. Genom tiderna har grått använts både i eleganta herrgårds- och slottsmiljöer som i industriella sammanhang. Grått är helt enkelt en synnerligen mångsidig färg som passar nästan överallt. Det fina med grått är att färger gör sig bra på de flesta ytor. Välj grå lådor och dörrar till köksinredningen. Eller behåll köksinredningen som den är och måla istället väggar eller golv i grå färg. Eller byt till en grå bänkskiva. Valet är ditt, och oavsett hur du väljer kommer grått att vara en färg som står sig.

5 fördelar med grått kök

  • Tidlös basfärg
  • Passar till det mesta
  • Blir inte smutsigt lika lätt som vitt
  • Håller samman inredningen
  • Variera intrycket med olika accentfärger

Testa hur det ser ut

På Ballingslövs hemsida kan du designa ditt eget kök i vår kökssimulator. Här kan du få koll på om trenden med grått kök är något som passar dig och ditt kök.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, ,
Vad innebär trenden med grått kök?

Vem gör vad vid ett ROT-avdrag?

Vad innebär trenden med grått kök?

Hur ger du ditt badrum nytt liv?

Nästa inlägg