Vackert litet gathus i rött tegel beläget vid ålakusten

I detta inlägg får vi hänga med på ett projekt där ett nyrenoverat gathus med bibehållen gammeldags charm beläget i kustnära Åhus får extra liv. Här får vi se bad och förvaring i huset. Detta vackra röda tegelhus med gedigna dörrar och fönster ligger i en medeltids stadskärna beläget vid ålakusten. Det är ett litet gulligt hus som ligger bland krokiga gator med skånsk idyll tillsammans med närproducerad glass runt hörnet.

För att få till den rätta känslan har man satsat på jordnära val som bidrar till en lugn atmosfär. Att mixa gammal lantlig stil med nytt skapar en harmonisk känsla och här har man noga valt ut material för att ge detta vackra hus en röd tråd. Genom att mixa material i inredning och interiör skapas en balans och här har man verkligen lyckats med stilen. Materialvalen skapar värme och struktur. Man har inrett detta vackra hus med jordnära och nedtonade färger som fångas upp av ett enormt ljusinsläpp från vackra gröna fönster.

I denna vackra del av huset får man en skandinavisk känsla. Ett idylliskt badrum med inslag av trä och ljusa produktval med ett enormt ljusinsläpp. Här omringas man av tidlösa val som tolkas personligt och appliceras på ett väldigt genomtänkt sätt. Naturmaterial så som trä bidrar till en harmonisk helhet.

Detta är en fantastisk kommod till badrummet som heter Bright vitpigmenterad ek. Det är ett klipskt val som enkelt kan anpassas efter din smak och som innehåller mycket förvaring. Tvättstället heter Stone och är tillverkat i kompositsten. Tvättställen byggs för hand där stenen bearbetas och limmas ihop. Bottenplattan i tvättstället fräses ut för att få fall i botten. Tvättstället passar utmärkt på Ballingslövs befintliga kommoder Bright och Lessmore som tillverkas i fem olika storlekar samt två färger. Den vita stenen är enfärgad.

Spanar du efter spegel? Denna runda spegel finns i tre olika storlekar. Med en rund spegel får man en lättsam och lekfull känsla. Det är en stilren inredningsdetalj som får ett rum att upplevas mycket större men även ljusare och det skapar ett vackert blickfång.

Med smart förvaring får man mer plats. Här har man stil anpassat inredning efter miljö, produkt och färg som skapar en harmoni och ett lugn. Man har gett detta badrum en inspiration och inrett med känsla för att ge rummet samma kärlek som resterande av hemmets alla rum.

Skjutdörr Showstopper har en bred ram med fyllning. I detta sovrum har man skapat en garderob som sträcker sig från golv till tak. Skjutdörrar i fantastisk ljus ek ger detta hem ett ombonat och varmt intryck. Vid sidan om skjutdörr Showstopper har man skapat en liten yta som är perfekt att slå sig ner vid. Man har tagit vara på varje yta och inrett ett kreativt sovrum med sobra färger samt producerat bra med förvaringsmöjligheter i en skandinavisk stil.

Sittbänk i varmgrå kompletterar fint till väggfärg och blir en fin kontrast till trä inslag på garderob. Här har man satsat på en lucka med slät spegel och profilerad ram. En massiv lucka med stramt detaljarbete. Luckan tillverkas noggrant i sorterat trä i alla delar, såväl som ram och fyllning. En fantastisk detalj och komplement till garderob.

Besök oss gärna inom kort för en fortsättning på detta vackra projekt i Åhus. Där får ni även ta del av husets inredning i köket.

Detta vill ni inte missa.

 

Vackert litet gathus i rött tegel beläget vid ålakusten

På en ö i Stockholms skärgård

Vackert litet gathus i rött tegel beläget vid ålakusten

Modernt kök med lantlig touch

Nästa inlägg