Undvik kaos – Satsa på bra köksinredning!

Det finns nog ingenting som är så irriterande som dålig förvaring och köksinredning och att hitta praktiska och snygga lösningar är svårt. Att jag dessutom har en fäbless för grytor, diverse köksverktyg och maskiner gör det hela inte mindre viktigt.

Köksinredning Petra Tungården

Då takhöjden tillåter bestämde vi oss därför för att special beställa köksluckor som är så höga att de nästan ger en svindel. Det kan nog hända att det slinker in en eller annan sko i hyllan när utrymmet i garderoben börjar tryta. Så mycket förvaring sväljer köket.

Köksinredning Petra Tungården

Jag är en ganska slarvig prick av naturen. Så för mig har det varit oerhört viktigt att var sak ska ha sin plats. För det utrymmet fanns inte i mitt förra kök och det resulterade i att många minuter spenderades letandes efter slevar och lock.

4 tips för att hålla ordning och reda i köket:

1. Låt var sak ha sin plats och fack. Tumma inte på ordningen. Svämmar det över i lådor och skåp? Sätt upp krokar och smarta lösningar, där rivjärn och kastruller kan hänga. Låt inte alla redskap ligga lösa i en låda.

Lådinredning Petra Tungården

2. Låter kanske banalt. Men gör dig av med all gammal skit som tar upp onödig plats och samlar damm. Rensa köksskåpen, kylen och frysen. Gör dig av med missfärgat porslin, slitna verktyg och trötta handdukar.

petra_tungarden_160419_hogskap_840x512

3. Ta en tankeställare. Vad använder du varje dag? Förvara det du använder minst sällan där det är svårast att nå. Rensa kylskåpet en gång i månaden. Gör dig av med gamla tomma konserver som äter plats.

4. Utnyttja hörnen och få mer plats för förvaring. Hörnen kan ofta bli ett ställe där utrymme går förlorat i ett kök. Men med ett hörnbänkskåp utnyttjar man varenda liten kvadratcentimeter. I och med att man kan dra ut lådorna helt är det lätt att både få en överblick och komma åt det man behöver.
Lådinredning Petra Tungården

Mer inspiration

Fler bra köksinredningar ur Ballingslövs sortiment hittar du här.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, ,
Undvik kaos – Satsa på bra köksinredning!

Hur ser ett lantligt kök ut?

Undvik kaos – Satsa på bra köksinredning!

Vår nya spännande kökslåda – Designbox 2.0

Nästa inlägg