Trendspaning på
Stockholm Furniture Fair

Den 5-9 februari 2019 gick Stockholm Furniture Fair av stapeln i Älvsjö. En mässa som är fylld av skandinavisk design. Här presenteras nya produkter, tekniska lösningar och unika miljöer för hemmet. Bland inspirerande utställare och montrar kan du hitta allt inom inredning, nya material och trender. Ballingslöv var såklart på plats för att trendspana och insupa morgondagens design.

Färgerna på mässan gick i en blekare ton som ger en känsla av trivsamhet i hemmet. Senapsgult, grått, rosa, sand och speciellt grönt var färger man kunde se vara framträdande i år. Främst kunde man se att just grönt i tonalitet var en populär färg bland utställarna och dess montrar.

Här är inspiration till dem lite dovare färgerna. Extrema, blanka och skrikiga färgerna var sällsynta detta året.

Återvunnet material och hållbarhet var teman som genomsyrade mässan. På Ballingslöv har vi såklart höga miljövänliga krav i alla led i produktionen och kretsloppstänkande som ledstjärna, därför trivdes vi bland liknande tänk inom design och innovation ur perspektivet hållbarhet.

Istället för att visa upp sina senaste nyheter valde en del utställare att få presentera sina produkter tillsammans med otroligt fina väggfärger.

Återigen kan vi se en lugn och jordig färgskala. Man har låtit olika neutraler fått samspela ihop med terrakotta och inslag av petroleum och grönt. Vi bedömer också att accentfärgen för i år måste vara gult.

Ballingslöv fanns också på plats fast denna gång i LINAKs monter. Vårt fina kök Wood presenterades med en höj- och sänkbar köksö samt med en separat höj- och sänkbar bordsskiva. Vi visade även upp våra höj- och sänkbara överskåp med plats för olika typer av förvaring. Vackert trämaterial kändes helt rätt på detta årets mässa, speciellt om det är lika snyggt som Wood. Det uppkopplade köket, som du kan styra via exempelvis din telefon, är en innovation som är på stark frammarsch. Tekniken och framtiden flyttar in i köket och tar din upplevelse kring matlagning till en ny nivå.

Ingen kunde missa att den gröna färgen var huvudnumret denna mässan vilket känns väldigt roligt med tanke på vårt nylanserade jubileumskök i just färgen gröngrå.

Summeringen är en trevlig mässa som var fylld med nya innovationer som gav ny kunskap hos besökarna. Mycket välkomponerade montrar som gjorde mötesplatsen för vår bransch väldigt inspirerande!

/Ballingslöv

 

 

Trendspaning på Stockholm Furniture Fair

Villa Björkhaga

Trendspaning på Stockholm Furniture Fair

Förvaring i kök och allrum –
perfekt fusion mellan
stil och rymlighet

Nästa inlägg