Trendspaning på Salone del mobile!

Ballingslöv har självklart varit på trendspaning på möbelmässan i Milano för att ta del av möbeldesign på hög nivå och storslagna lösningar för både kök och badrum. Så vad är egentligen morgondagens kök och bad?

Vi tänkte låta er ta del av vad framtiden har att erbjuda med våra ögon sett. Det blir ett inslag med främsta fokus på de lösningar och produkter som ligger oss närmst, i form av kök, bad & förvaring. Men självklart vill vi också bjuda på andra godbitar som Milano så fint visade oss. Titta bara på de vackra bilderna ovan, tagna på fasader i staden!

Vi startar med trendspaningen på kök:

För kök finns tydliga och klara mönster av hur trenderna går för framtiden. Vi vill plocka in ännu mer naturnära material i köket och mixa upp med svarta detaljer i exempelvis stål. Stenskivor med stora vackra marmoreringar mixas med naturträ men också i betsad form i både svart och brunt.

Lösningarna i köken är något annorlunda jämfört med vad vi är vana vid att se – Öppna och lekfulla hyllor syns mer ofta än sällan, där mixen mellan trä och svart stål ger lugn och harmoni. Viktigt att betona är att det inte längre finns några rätt och fel för vad man får göra och inte göra, utan utnyttja din kreativitet och våga använda många olika material, färger och former i ditt kök. Det ger personlighet och möjlighet till att enkelt förändra och färgsätta efter säsong eller känsla.

Att köket är och blir en möbel i rummet känns mer än bekräftat och visar att Ballingslövs kök verkligen är rätt i tiden.

En sista och väldigt rolig detalj som var återkommande under mässan : bänkskivor med integrerade hällar eller gasolplattor! Som ni ser ovan ger detta bänkskivan en helt ny betydelse som vi hoppas få se mer av i framtiden!

Nästa trendspaning blir badrum:

Gränserna mellan rum och badrum suddas ut allt mer . Vi ser för badrummet nya material som känns mer naturnära och dusch och toalett görs allt mer diskret för att få en hemtrevlig känsla och kanske till och med låta badrummet bli en del av sovrummet.

Något vi framför allt vill lyfta är färger & former! Det mesta upplevs som mjukt med härliga runda speglar, handfat med rundade hörn och rolig belysning som lyfter hela badrummet. Man kan enkelt uttryckt säg att det sitter i detaljerna. Allt är inte längre vitt utan färger som puderrosa, sandgult, beige och orange får gärna ta plats.

 

Framtidens material i våra badrum blir en harmonisk mix mellan mörkt trä med struktur, stenkomposit, släta målade väggar och sten eller keramikplattor i generösa storlekar. Det påminner som ni märker en hel del om kökstrenderna och alla materialen är tidlösa vilket ger ett tänk om hållbarhet.

/ Ballingslöv AB

Trendspaning på Salone del mobile!

Renoveringen med Therese Larsson : köket blev stjärnan i den pampiga sekelskiftesvåningen

Trendspaning på Salone del mobile!

Ballingslöv på Mallorca –
by Mija Kinning

Nästa inlägg