Trendensers badrumsval och bästa tips för en lightrenovering av badrummet

Hur kan man göra om man vill ge sitt badrum en uppfräschning utan att knacka ner kakel och totalrenovera? När vi flyttade in i vårt hus hade badrummet på övervåningen fräscha vita ytskikt och ett stort härligt badkar, men möblemanget lämnade en hel del att önska. Allt som fanns var ett litet tvättställ utan förvaringsskåp och en pytteliten spegel. Ingen plats att stuva undan smink, hudvårdsprodukter, borstar, hårfön och annat med andra ord. Lösningen blev Ballingslövs yteffektiva möbel Lessmore i vitt och en stor spegel med infälld LED-belysning som jag vände på tvären när vi monterade upp den. Förmodligen inget som Ballingslöv rekommenderar men jag kan intyga att det fungerade alldeles utmärkt. För att skapa värme i ett helkaklat badrum har jag öst på med gröna växter och trädetaljer som mjukar upp. Jag valde också Arne Jacobsens designklassiker Vola som kran. Lite guldkant på vardagen för en designnörd som mig!

Här är mina bästa tips för dig som vill badrumsrenovera light 
– Ta ordentliga mått på badrummet för att veta vilka möbler du kan få in utan att skapa trånga passager eller göra gamla hål från tidigare väggfasta lösningar synliga.
– Välj en större spegel. Det är det enklaste tricket för att få ett litet rum att kännas större i ett kick.
– Satsa på bra belysning. Förutom att du ser bra när du ska göra dig i ordning om morgnarna så gör det också att rummet upplevs större och fräschare.
– Täta gamla hål ordentligt! För att undvika fuktskador ska du täta alla hål som gjorts i kaklet ordentligt innan du sätter över det nya möblemanget.
– Satsa på en prick över i:et. Vare sig det är en rolig knopp / beslag som piggar upp eller om det är designkranen i dina drömmar. Unna dig något som får hjärtat att slå lite snabbare. Du ska ju ändå använda badrummet flera gånger per dag för lång, lång tid framöver. Du är värd det!

Vit kommod, TvättställBadrumsspegel med ledkant, Blandare, HudvårdspodukterBadborste med knopp, TrämattaGrön växt.

Trendensers badrumsval och bästa tips för en lightrenovering av badrummet

Mija Kinnings öppna hyllor sprids över Sverige

Trendensers badrumsval och bästa tips för en lightrenovering av badrummet

Vårt första hus – en totalrenovering!

Nästa inlägg