Tre heta badrumstrender 2016

bright_strictgra_840px

Tiden när ett badrum enbart var en litet sanitetsutrymme för tvagning och rengöring är för länge sedan förbi. Liksom köket får badrummet en allt mer central plats i våra liv. En plats där vi tillbringar mycket tid, och då även vill anpassa efter våra personliga önskemål. Här är tre heta badrumstrender inför 2016.

Heta badrumstrender

I takt med att badrummen blir större ökar också valmöjligheterna, till exempel att plocka in möbler och annan inredning. Kanske en skön fåtölj att sitta och läsa i medan badvattnet tappas upp. Även vårt mod, vad gäller färgval och material, växer. Vi vågar pröva annat än klassiskt vitt och låter badrummet spegla en mer personlig profil. Badrummet har blivit det nya köket.

Trend 1: naturen flyttar in

Många vill att badrummet ska vara en plats för avkoppling och meditation. Som ett spa, fast hemma. Ett sätt att få badrummet att upplevas som mer rogivande är att använda naturmaterial i inredningen. Sten, trä, kork, läder och andra naturmaterial har blivit mycket populära, då de adderar en känsla av liv och äkthet.

Trend 2: våga vägra vitt

Vitt kakel är ett klassiskt och tidlöst val. Men man behöver inte vara särskilt våghalsig för att gå utanför den vita comfort-zonen. Det finns många andra färger som passar bra i ett badrum, och som står sig väl över åren. Vi har på senare tid sett en trend som går mot mörkare färger. Grått, svart och mörkblått är några exempel på en dovare färgskala som passar utmärkt i ett badrum, särskilt om du är ute efter en mysig och ombonad känsla. Även kakel med marrakechmönster gör sig bra i ett badrum, precis som kakel med träimitation.

Trend 3: udda former

Det klassiska kaklet är kvadratiskt eller rektangulärt. Det finns även andra former, men de är svårare och dyrare att montera. Trots det har vi sett ett uppsving för kakel med annorlunda former, möjligen en spegel av vår vilja att satsa mer på ett personligt utformat badrum. Sexkantiga kakelplattor är just nu en av de hetaste badrumstrenderna, liksom att trenden med stora kakelplattor håller i sig.

Fler trender

På Ballingslövs hemsida hittar du mer inspiration för ditt badrum. På Ballingslövs kanal på Youtube kan du se filmer om de senaste badrumsnyheterna.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
Tre heta badrumstrender 2016

Hur ger du ditt badrum nytt liv?

Tre heta badrumstrender 2016

Kärlek till kök

Nästa inlägg