Renoveringen med Therese Larsson : köket blev stjärnan i den pampiga sekelskiftesvåningen

Nu är lägenheten äntligen klar! Renoveringen drog såklart ut på tiden och i slutet kändes det lite tröttsamt. Patrik och Bengt fick flytta in i ett av rummen medan renoveringen gick in i slutfasen i övriga lägenheten. Men det resultat som blev är enastående!

– Köket fick den platsbyggda känsla vi var ute efter. Alla detaljer har nu lyfts fram och återskapats! Resultatet är helt klart långt över förväntan och köket blev mycket rymligare än jag först hade trott samtidigt som det finns massvis med förvaring, säger Patrik. Känslan och stilen matchar husets ursprung vilket är perfekt, tillägger han.

Niklas på Ballingslöv | Kungens Kurva hade mycket bra idéer och var lyhörd för våra önskemål. Det blev ett bra möte både i butiken och på hembesöket, vilket gjorde att jag fick ett bra förtroende för Niklas, säger Patrik.

Här ser ni lägenhetens nya planritning

Niklas – Jag är väldigt glad  över att jag fick vara med i det här projektet. Utmaningen var att få till ett funktionellt kök på den svåra ytan. Köket var klurigt med två vinklar och ett fönster som öppnas inåt.  Planlösningen i ursprungsköket var svår. Tack vare att jag fick igenom att flytta dörröppningen och därmed göra om planlösningen blev det en bättre lägenhet, säger Niklas.  Kontakten med matrummet och hallen blev bättre och vi kunde optimera förvaringen. Väggarna i det gamla huset lutade lite. Köket behövde komma ut från väggen för att kunna öppna luckor och lådor när det är två vinklar. Det är väldigt sällan kök byggs i dubbla vinklar och det blir förre skåp än man tror med hörnvinklar. Patrik och Bengt var först var de inne på att de ville ha skafferi men med tanke på att det redan fanns ett inbyggt och dessutom rymmer lådorna mycket, kunde vi få dem att ändra sig. De ville väldigt gärna ha 3 lådor systemet, det är inte så vanligt att vi säljer det, vilket blev väldigt bra. Jag gjorde ett par hembesök för att hålla för att hålla koll på montering. Sen gick det väldigt bra när de kom igång, säger Niklas. I efterhand är det ett av de roligaste kök jag gjort, det passar så bra i lägenheten och alla detaljer runt omkring blev väldigt fint. Det stora jag tar med mig från den här ombyggnaden är att vi vågade ändra planlösningen.

Exponeringen och responsen på det här köket är enorm vilket gjort det extra roligt att vara med på hela resan, säger både jag och Niklas.

Färgen i köket är harmonisk, genomtänkt och gifter sig väldigt bra med övriga kulörer i lägenheten. Köksluckornas varmgrå nyans målades även på de gamla luckorna till det inbyggda skafferiet. Som bänkskiva valdes Silestone Blanco Orion, med anledning till att den har hållbara egenskaper och tål vardagens prövningar men är till utseende väldigt lik marmor. Köket fick en stor tålig yta som är optimal för buffé och alla de framtida middagar och minnen som ska skapas i parets kök. Pricken över i:et är naturligtvis det handkavlade kaklet som följer den naturliga känslan i köket. Golvet i marockanska cementplattor, känns lite oväntat med sitt mönster och kulör, men blev verkligen perfekt till det varmgrå köket.

Alla som kommer hem till oss pratar i första hand om köket och färgsättningen i lägenheten och ja, vi är såklart så nöjda, säger Patrik.

/ Therese

Renoveringen med Therese Larsson : köket blev stjärnan i den pampiga sekelskiftesvåningen

Renoveringen med Therese Larsson – detaljer och snickerier lyfts fram!

Renoveringen med Therese Larsson : köket blev stjärnan i den pampiga sekelskiftesvåningen

Trendspaning på Salone del mobile!

Nästa inlägg