Stort och smått för
walk-In-garderoben

Har du alltid drömt om en walk-in-garderob? Vi också! I det här inlägget vill vi inspirera dig till att uppfylla drömmen om en walk-in-garderob. Oavsett om du har gott om plats eller ej kan du ändå drömma stort.

Frontrow

I mindre sovrum har många ett hörn där det står en byrå eller kanske en vanlig garderob som tar upp plats i rummet. Ett sådant hörn kan man i stället använda för att skapa en rymlig och snygg walk-in-garderob. För att få in ännu mer ljus och en känsla av rymd i ett litet rum kan du välja glasdörrar med spröjs. Utöver att det ger ett luftigt och transparent intryck utnyttjar du också utrymmet bättre med skjutdörrar.

Frontrow

Utnyttja utrymmet på ett optimalt sätt, speciellt när du har ont om plats. Hänger du dina kläder på galgar eller lägger du dem mest på hyllor? Det är något som är värt att tänka på när du ska inreda din garderob. Blusar, jackor, klänningar och skjortor går bra att hänga på galgar i ett 68 cm djupt skåp. Om du inte har så mycket plats kan du med fördel välja en garderob med mindre djup och placera en klädstång på tvärs i garderoben, så hänger kläderna snyggt och tillgängligt.

Är du snarare typen som lägger dina kläder på hyllor? Då är det en bra tumregel att inreda garderoben med hyllor på 368 mm för en vikt blus eller ett par byxor. Om du gärna vill lägga två blusar eller två par byxor bredvid varandra på samma hylla rekommenderar vi att du i stället väljer en 768 mm bred hylla. Då får du gott om plats för kläderna, och de kan ligga på plats utan att bli skrynkliga.

Frontrow 368 mm bred hylla.

Ett rum i rummet – så fungerar en walk-in-garderob när skjutdörrarna står öppna. Var sak har sin plats i en välinredd garderob och du kan gärna låta skjutdörrarna stå öppna så att du kan njuta av synen. Även om du har gott om plats för en stor walk-in-garderob är det en bra idé att du tänker igenom dina behov när du inreder garderoben. Var ska dina klänningar hänga? Ska de hänga blandat med din partners skjortor? Eller vill du att de ska ha en egen sektion? Finns det plats för ett utdrag att hänga nystrukna skjortor på? Eller skohyllor som går att dra ut? Möjligheterna är många. En bra början kan därför vara att du ritar upp dina önskemål i vårt onlinebaserade ritprogram. Där kan du leka fritt med inredningen av just din walk-in-garderob.

Backstage

Visste du att med en walk-in-garderob får du ca 30% mer utrymme än med en traditionell garderobstyp? Här kan du till exempel utnyttja hörnen, där du kan hänga nystrukna skjortor eller placera våra smarta hörnhyllor där massor av kläder får plats.

Showstopper

Utnyttja utrymmet precis under taket för förvaring av till exempel resväskor, vintertäcken, lådan med julgranspynt eller annat som du inte använder så ofta. Om du behöver extra mycket plats för upphängning kan du placera en klädstång högst upp i walk-in-garderoben. Med en smart klädstång som kan svängas ner kommer du enkelt åt de kläder som hänger på den.

Självklart hittar du mer förvaringsinspiration i vårt inspirationsgalleri. Gör drömmen om en walk-in garderob till verklighet och skapa mer vardagsglädje i livet!

/Ballingslöv

Stort och smått för  walk-In-garderoben

Renovering av ett hus
från 60-talet – Del 2

Stort och smått för  walk-In-garderoben

MOODBOARD HERRGÅRD –
BY MIJA KINNING

Nästa inlägg