Stilrent, smakfullt, svartvitt

I nordöstra Skåne finner vi The Black House. Ett hus tillverkat av Fiskarhedenvillan med kök från Ballingslöv. Familjen består av fem personer och de flyttade in i sitt hus i början av 2019. Välkommen in!

Svart och vitt är en tidlös kombination som alltid fungerar väl ihop och är otroligt snyggt. I det här köket har man valt ett vitt kök som är lätt att inreda genom att bryta av med de färger, former och texturer som man önskar. På så sätt kan man få den vita inredningen att kännas mer levande och personlig.

Den valda luckan i detta kök heter Bistro och har färgen vit. Bistro är en av Ballingslövs luckor som har en slät yta.

Kökets utformning ger känslan av att ha både ett parallell kök och ett vinkel kök. Extra ytan ut mot resten av rummet kan användas som bar, matplats, arbets- och serveringsyta. Fönsteröppningen, som är placerat mitt i köket, ger ifrån sig ett skönt dagsljus och det är enkelt att kolla ut från barplatsen.

Bänkskivan är gjord av kompaktlaminat i färgen vit med en svart kärna. Förutom att skivan är tunn och luftig är den också extremt hållbar. En repa syns till exempel inte på samma sätt som i vanlig laminat. Kompaktlaminat är dessutom i princip underhållsfritt och är helt resistent mot vatten. Hur bra passar inte den svarta kärnan in i köket?

De svarta detaljerna är återkommande även i blandare, diskho och burspråk. Den här diskhon är rejäl och gjord för att tåla tuffare tag. När du väljer diskho ska du bland annat fundera på hur mycket du handdiskar och vilken bänkskiva du valt. I detta köket har man ju valt en slitstark bänkskiva som tål vatten och därför behövs inget kranfäste utan blandaren har placerats direkt på skivan. Elegant!

Det är skönt att kunna slippa böja sig ner med tunga plåtar och att få varm ånga i ansiktet när man öppnar ugnsluckan. Med rätt placering av ugn och micro kan du skapa ett bra flöde i din matlagning. Ugnen har en så kallad ”slide & hide” där luckan glider in under ugnen och försvinner ur vägen. Både ugnen och micron är från NEFF.

Ni har säkert lagt märke till distanserna mellan skåp och lådor. Detta är ett tillbehörskoncept från Ballingslöv som vi kallar System 10. Namnet grundar sig på de 10 mm som är distansen. Vi tycker att detta skapar ett modernt kök med möbelkänsla.

Ytorna bredvid spishällen kan smidigt användas som utrymmen att förbereda råvaror som ska användas i din gryta eller som ska stekas i pannan. Hällen har självklart touchfunktion och är anpassningsbar till dina stora kastruller. Fläkten är inbyggd och kommer därför inte i vägen i ditt utrymme framför spisen. Till över- och underskåpen har man valt två olika typer av handtag, bägge i svart såklart. Detta är ett bra sätt att bryta av på när man valt att ha alla detaljer i samma färg.

Handtagen på överskåpen är knoppformad medans handtagen på underskåpen är avlånga med lädergrepp.

Ett vitt kök med svarta detaljer som du lätt kan bryta av med din personliga stil, riktigt snyggt tycker vi!

Följ oss på Instagram @ballingslovab
Följ även The Black House vars detta kök är hämtat från @theblackhouse.1

/Ballingslöv

Stilrent, smakfullt, svartvitt

Långjästa och silkeslena kanelbullar

Stilrent, smakfullt, svartvitt

Badrumsinspiration
– tidlös kombination
av svart och vitt

Nästa inlägg