Skarp minimalism i nya konceptkök av marmor

Ballingslövs nya konceptuella samarbete med arkitekten och designern Jonas Lindvall visar vacker marmor i två kulörer som båda utmanar på alla plan. Designkonceptet är helt unikt i både sin design och sitt materialval.

Vi på Ballingslöv strävar alltid efter att ligga i framkant när det kommer till nytänkande och innovation.
Att marmor just nu är otroligt hett inom inredningsbranschen har väl inte undgått någon samtidigt som materialet är utmärkt för kök och val av bänkskiva. Därför är detta samarbete tillsammans med Jonas Lindvall mitt i prick. Vi har tillsammans med Jonas integrerat marmorn i precis hela köket. Ovan ser ni det gröna marmorköket i vacker Turtle green. Samt nedan det röda marmorköket i Sequoia. Marmorköken är en uppföljning på ett tidigare samarbete då köket gjordes helt i Carrara-marmor.

Både den djupgröna & rödaktiga kulören visar intressanta uttryck i sig och tillsammans med stenens naturliga skiftningar och ådringar skapas otroliga mönsterbilder som lyfts fram genom den polerade ytan. Hela köket är byggt av 6 mm tjocka marmorskivor sammanfogade på en bärare av vitpigmenterad ask. Alla hörn och skarvar är gerade för att låta varje möte bli skarpt och minimalistiskt.

Varenda liten del i dessa kök är genomtänkta på detaljnivå. Allt för att tillfredsställa våra sinnen. Inredningen i form av hantverksmässigt tillverkade lådor är i samma vitpigmenterade ask som bäraren och därmed inget undantag.

Som om det inte vore nog med alla väl genomtänkta detaljer ovan. Vasken i båda köken är självklart integrerad i samma material och kulör som bänkskivan vilket gör att de noga utvalda blandarna från Vola lyfts fram som en vacker inredningsdetalj.

Som avslutning vill vi låta dig inspireras av vårt unika samarbete med Jonas Lindvall. Se och njut.

Vill du läsa mer eller inspireras av marmor i andra utförande kan du klicka här.

Skarp minimalism i nya konceptkök av marmor

Vårt första hus – en totalrenovering!

Skarp minimalism i nya konceptkök av marmor

Förhandsvisning på NK –
Kök i härligaste mörkblått

Nästa inlägg

There is one comment

  1. Minimalistiskt kök i marmor från Ballingslöv – MissFixtrix.com

    […] Ballingslövs nya konceptuella samarbete med arkitekten och designern Jonas Lindvall visar vacker marmor i två kulörer som båda utmanar på all plan. Designkonceptet är helt unikt i både sin design och sitt materialval. Hela köket är byggt av 6 mm tjocka marmorskivor sammanfogade på en bärare av vitpigmenterad ask. Alla hörn och skarvar är gerade för att låta varje möte bli skarpt och minimalistiskt. Även hon sjunker ned i marmor och hela skapelsen blir som ett vackert smycke. […]

Comments are closed.