Selected Oak

Tanken med lanseringen av Selected Oak var att skapa moderna och uppdaterade ekprodukter till vår höga stomme. Genom att låta lanseringen ske på just denna stomme skapas möjlighet att kunna modulera produkterna på ett nytänkande vis. Valmöjligheterna för köken är många, två  lådsindelning, med eller utan distanser och med eller utan framdragen sockel är några av dem. Som om detta inte skulle vara nog passade vi även på att ta fram ett antal accentprodukter som med fördel kan kombineras med ekprodukterna. Med lanseringen av Selected Oak vill vi visa att Ballingslöv är ett företag som kan designa och tillverka äkta träprodukter i högsta kvalitet med ny modern look, i ärliga material som är närproducerade.

Vad är då Selected Oak?
Vi låter vår produktchef för kök, Ola Danielsson berätta:
Ett modernt skapande av ett klassiskt material. Vi vill med Selected Oak skapa ro i vardagen och visa att äkta trä är i tiden.

Wood:
Ek är ett hårt, tåligt och genuint träslag. I Wood ser vi den lekfulla levande ytan i balans med en klassisk exklusivitet på den stramt designade köksluckan. En slät lucka, matt vitpigmenterad till en sammetsmjuk yta och som med enkelhet kombineras med andra högaktuella material. Wood har karaktären av klassisk exklusivitet och kombineras här med bänkskivor i rostfritt och carraramarmor. Wood är en 18 mm massiv 3-skiktslimmad lucka och finns i alla de delar som krävs för att skapa sitt unika kök.

Se mer av Wood här!

Bistro vitpigmenterad ek:
Ekluckan i mattlackerad vitpigmenterad ek tillhör serien Bistro och är 19 mm i liggande faner. Med svarta beslag och bänkskiva i svart linoleum exponeras det som vi med stolthet vill visa upp: att vi har moderniserat ekluckan och gett den en välförtjänt exklusivitet. Inte minst i kombination med fantastiska accent-möbeln ”What a mesh” i svartbetsad ek. Ett skåp med meshluckor och benställning i stål som tydligt signalerar en designad industrilook. Luckan har en ram i svart, pulverlackerad aluminium och en spegel av svartlackerad streckmetall, det som kallas mesh.

Se mer av Bistro vitpigmenterad ek här!

Gastro vitpigmenterad ek:
Med en lång tradition av att arbeta med det klassiska, hårda och slitstarka trämaterialet ek, visar vi nu den högaktuella köksluckan Gastro med ram- och spegelkonstruktion, i 19 mm massiv mattlackerad vitpigmenterad ek. I detta kök kombineras det ljusa träslaget med ljust grått på golvet, bänkskivan och även på skåpet Bistro – här i en design med skåp och nya förvaringsmöbeln showoff kök i granitgrått. Detta för att hitta en följsam övergång till inredningsstilen i det närliggande vardagsrummet. Den grå kulörens fördelar är att den lyfter fram ekluckan Gastro och ger den moderna, mjuka touchen, som upplevs lite mildare än de starka och mer djärva kontrasterna vi är vana vid att se när ek möter svart.

Se mer av Gastro vitpigmenterad ek här!

”What a mesh” är en fantastisk accentmöbel i svartbetsad ek. Ett skåp med meshluckor och benställning i stål som signalerar en designad industrilook.

Showoff Kök finns i grafitgrå samt vit kulör och är en öppen hylla som kan placeras såväl frihängande som i kombination liknande bilden nedan.

Vi hoppas att dessa produkter ska inspirera dig i vardagen och låta nya köksdrömmar ta vid. Trevlig helg!

/ Ballingslöv AB

 

Selected Oak

BALLINGSLÖV PÅ MALLORCA DEL 2 –
BY MIJA KINNING

Selected Oak

Nytt kök hos norska influencern –
Lene Orvik

Nästa inlägg