Rivningen av vårt kök är nu ett faktum!

Byggarna jobbar på med rivningen av vårt kök. Det skall rivas, tas bort väggar, ta bort golv, dras in el, sätta ljus, och i slutänden även läggas nytt golv. Det är mycket som skall till – allt för att drömköket skall komma på plats.

Vi bläddrade länge i Ballingslöv katalogen för att få en känsla om vilket kök som skulle passa våra önskningar bäst. Vi åkte även och kikade i den fysiska butiken för att få in rätt känsla. Det är så svårt. Det finns så mycket snyggt!! Till slut fastnade vi för Studio & classic Bistro, helt vitt. Stilrena luckor med lådor och skåp där vi valt att inte ha några som helst handtag.
Däremot valde vi något vi kallar lyx, lådor med motor! Underbart att bara putta till lådan så åker den långsamt ut, och detsamma när lådan skall in… Bara toucha så åker den nätt och fint in. Dröm!

Varför vi väljer handtagslöst är både det estetiska samt att vi vill hålla allt cleant & rent. Less is more brukar vi säga.

Bänkskivan

Bänkskivan, kökets kanske viktigaste detalj i min värld är nu vald och jag är SÅ himla nöjd. Det finns ett ganska stort urval på Ballingslöv, men jag tror vi valt den absolut bästa. Nämligen bänkskiva i keramik.
Varför keramik? Jo, du kan hacka direkt på skivan, sätta kokheta kastrullen direkt på den och till och med elda på den. Den tål ALLT och det känns väldigt viktigt för mig som jobbar i köket så mycket hela dagarna.
Färgen vi valt heter ”Betong Silk” vilket är som det låter en betongskiva till utseendet men som inte ”lever”. Den ändrar varken färg eller utseende med tiden. Och tål att spillas rödvin, olja, rödbetor och annat på utan att dra till sig någon som helst missfärgning.

Här kommer lite bilder på hur det går här hemma med rivningen av vårt kök:

rivning ett faktum rivning ett faktum rivning ett faktum

Rivningen av vårt kök är nu ett faktum!

Badrumsinredning för mindre badrum

Rivningen av vårt kök är nu ett faktum!

Adventsbrunch i hemmets hjärta – köket

Nästa inlägg