Renovering av ett hus
från 60-talet – Del 2

Köket är klart!

Vi kliver rakt in i det Ostronbeiga köket med dolda förvaringslösningar och en generös bänkskiva. Kulören blev varm och gifter sig väldigt bra med stengolvet, ekparketten och den mörka bänkskivan. Den är även behaglig och bidrar till en helhet med det övriga hemmet där väggarna färgsatts med dova, lite smutsiga pasteller.

Till luckorna valdes läderhandtag och till sittbänken en specialbeställd dyna, även den i läder som ger en genuin känsla. Med tiden kommer lädret åldras fint och patineras vackert.
     ”Det är en mysig plats för häng när vi lagar mat  och väldigt skön att ligga i och lapa kvällssol” säger Carolina, mamma i familjen Håkanson.

Den släta köksluckan känns helt rätt i radhusets 60-tals arkitektur med raka linjer och stora fyrkantiga fönster. Att ha sju högskåp på rad som avslutas med en sittbänk blev en väldigt stilren lösning.
     ”Just den delen tycker jag är väldigt unik, då kunden valde att gå på specialmått för att få till den optimala lösningen. En av våra styrkor på Ballingslöv är att kunna göra nästan alla skåpen i vårt sortiment i specialmått för den kund som önskar det” säger Niklas Jansson på Ballingslöv | Kungens Kurva och som har hjälpt till att utforma köket.

Det är socialt att ha en plats där alla i familjen gärna sätter sig, antingen för en snabb frukost, ett mellanmål eller ett glas vin med ost medens mat lagas.
     ”Den stora stenskivan som utgör vårt barhäng är också vår primära arbetsplats som vi är väldigt nöjda med” säger Carolina.

     ”Jag tycker att vi lyckades bra med att fånga upp kundens önskemål och anpassa till våra produkter. Vi valde smarta lösningar från Siemens med deras fullstora ugn kombinerat med mikro samt planlimmad häll för att få så mycket plats till övrig förvaring som möjligt” menar Niklas.

Eldstaden är specialbeställd från Eld & Form. Den blir till viss del en förlängning av köket. Den putsade ytan på murstocken fick därför löpa utmed väggen ovanför bänkskivan. En förhöjd bakkant gör att väggen klarar sig från stänk. Familjen kan njuta av eldstaden både från soffgruppen, matplatsen och in till köket.
     ”Framförallt så ger eldstaden en hög mysfaktor men den är också galet snygg” tycker familjen Håkanson.

Köket är väldigt centralt och angränsar både till entré, hall och matsal/vardagsrum.
     ”Bäst med köket är att vi har närhet in till matsalen och vidare till uteplatsen. Sen är vi väldigt nöjda med designen och funktionen på materialen” säger Carolina.

/Therése Larsson

 

Renovering av ett hus  från 60-talet – Del 2

Renovering av ett hus
från 60-talet – Del 1

Renovering av ett hus  från 60-talet – Del 2

Stort och smått för
walk-In-garderoben

Nästa inlägg