Premiär för nya köket

Äntligen premiär för det nya köket! Min väninnas önskan förutom ett nytt kök var också att det skulle vara som när jag jobbade med Bygglov. Att hon skulle stå där med förhållna ögon och jag skulle räkna 1,2 3 tadam… Men så blev det inte, utan en dag när hon var på jobbet så smög jag in och fixade så när hon kom hem på kvällen och öppnade dörren så såg det ut så här:

premiär för nya köket - mija kinning

Nya öppningen in till köket där vi lät de gamla rören vara synliga. Vi valde att helkakla väggen i stora matta plattor som fick oregelbundna avslut. Köksön som har vita luckor – helt utan handtag och en bänkskiva i gråoljad ask som omsluter hela ön.

premiär för nya köket - mija kinning

Dubbla vaskar, en på matlagningssidan, och en på diskmaskin och övrigt sidan. Hela högskåpsväggen i grått med dubbla handtag på alla högskåp – för att få känsla av ett långt handtag.

premiär för nya köket - mija kinning

Här ser man nischen med sina skåp och öppna hyllplan. En del i köket som är avsedd för vackra saker och hushållsmaskiner.

premiär för nya köket - mija kinning premiär för nya köket - mija kinning premiär för nya köket - mija kinning

90 cm häll och takmonterad fläkt – så att man kan ha full kontakt med sina gäster.

premiär för nya köket - mija kinning premiär för nya köket - mija kinning

När tapeterna skulle rivas ner i angränsande mat/vardagsrum så kom det så klart fram en massa olika gamla tapeter och färg. Det var till att säga STOP – denna vägg måste sparas! Det slutade med att alla väggar fick ny färg utom denna som fick bli kvar som en riktigt härlig fond med blandad historia. Dom vackraste lamporna över matbordet är pricken över i:et.

premiär för nya köket - mija kinning

Det kom ett samtal sent den kvällen där hon skrek rakt ut – är det här verkligen på riktigt?!
Tänk vilken lycka det kan vara att uppfylla någons dröm, en dröm om ett nytt kök!

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
,
Premiär för nya köket

Drömmen om ett nytt kök

Premiär för nya köket

Färglägg din frukost

Nästa inlägg