Paradisvillan
– nu ska vi bara njuta av
vårt hus

Äntligen!

Nu är det några veckor sedan vi flyttade in och känslan är oslagbar
Det finns alltid några stunder längs med vägen i ett renoveringsprojekt när man känner att allt tar evigheter. Den där väntan och längtan efter att vilja se resultat med en gång. Ibland blir det fel och man stöter på problem längs med vägen som måste lösas. Det som lyfter en då är att man ser hur arbetet går framåt för varje dag och man ser att målet kommer lite närmare hela tiden.

När vi med allt kaos omkring oss, klev in i vårt hus och såg köket färdigmonterat med bänkskivan på plats, var en sådan känsla av lättnad och ett stort YES! Det blev så mycket bättre än vi någonsin kunnat ana.

Det är detaljerna som gör skillnad. Både jag och Andreas tycker om enkla linjer med detaljer som sätter känsla och som jag skrev i tidigare inlägg så hade vi inredaren Mija Kinning med oss som hjälp och guide i Paradisvillan. Detta var en stor vinst för oss då hon såg våra behov med en fantastisk fin tolkning. Kökets yta var begränsad och vi ville verkligen nyttja hela utrymmet. Rena linjer på utsidan, spännande ny färg och överraskningar innanför skåpluckorna, där har ni oss!

Vi valde köket Bistro med System 10 eftersom att det i ett enkelt och funktionellt utförande gav en ren och lyxig känsla ihop med de extra val vi gjort. System 10 är baserat på smala distanser, 10 millimeter närmare bestämt! Utrymmet mellan luckorna skapar genomgående linjer och geometrier i hela rummet. Vi bröt upp det enkla utförandet ihop med ett sidofack som är perfekt för skärbrädor eller kokböcker som man inte vill ska ta plats och som även går att skjuta ut för att skapa dimensioner av djup. Färgen som vi valt heter Gröngrå och gör sig extra bra här eftersom att det är ett rum som är ganska ljust.

Vi har alltid inspirerats av det franska och italienska köket och det är sällan de köken är vita. Man använder hellre mörka- eller naturfärger tillsammans med sten som material och därför gjorde bänkskivan vi valt sig väldigt bra. Det blev en Dekton i modellen Keon som är tillverkat i kompositmaterial, vilket är så nära natursten man kan komma. Bänkskivan har mycket hög reptålighet och är superlätt att underhålla och materialet är extremt tålig mot höga temperaturer, UV-strålning och starka kemikalier. Vi valde en Dekton med djupet 70 cm och med lite rörelse i, slimmat utförande endast 1,2 cm tunn. Detta harmoniserade väldigt bra ihop med luckorna.
Handtagen i antracit metall gav ett maskulint intryck med en feminin touch.

Älskar hur de följer luckans form! De går så fint ihop med vasken och främst vår blandare som vi valde helt i mattsvart.
Överraskningen då? Jo, här har vi den. Bakom den mörkare luckan så gömmer sig likt en skatt, ljusa lådor i vitpigmenterad ek med både krydd- och bestickinsats i samma.

Vi är så nöjda över hur köket tagit form, alla detaljer som gjort sig så himla bra ihop.
Jag vill även bjuda er på lite inspiration på vår hall och badrum som vi även här format med Ballingslöv.

Nu ska vi bara njuta av vårt hus, laga god mat och bjuda över alla vi känner! Vi trivs redan så bra på platsen vi valt. Snart är det sommar igen och då bor vi i vårt drömhus som vi fick ögonen på förra sensommaren, tänka sig.

Varmaste kram
Sandy, Paradisvillan.

Paradisvillan  – nu ska vi bara njuta av  vårt hus

Villa Björkhaga –
Vardagsglädje för mig är
att få komma hem

Paradisvillan  – nu ska vi bara njuta av  vårt hus

– Att få bygga denna drömstudio med Ballingslöv kändes som en match made in heaven

Nästa inlägg