TAREQ TAYLOR
Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i flera uppskattade TV-program och 2017 vann Tareq Kockarnas kamp (TV4) och fick samma år utmärkelsen Bästa Malmöambassadör. Tareq har skrivit flertalet kokböcker och håller ofta föreläsningar och gör gästspel runtom i landet. Han driver restaurang och matstudion Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Maten é klar i Lund och är nu aktuell med världens första cirkulära stekpanna – ONEPan.
VAD ÄR ONEPan?
ONEPan är världens första cirkulära stekpanna, skapad för fler än ett liv. Stekpannan finns nu på marknaden och fördelarna är många. ONEPan är en högpresterande stekpanna med bättre resultat i matlagningen, snabbare tillagning och därmed minskad energiåtgång. Den är gjord av återvunnet material och en win-win ekonomi. Med svensk tillverkning och ett unikt retursystem är ONEPan miljö, ekonomi och gastronomi i en hållbar förening. När beläggningen på din stekpanna blivit sliten, beställer du en ny återvunnen stekpanna och returnerar den du har. Din gamla återställs till nyskick och tas i bruk igen och igen och igen.
Som avslutning bjuder vi på ett smarrigt recept av Tareq Taylor som passar utmärkt att göra i en ONEPan:
SOCKERSALTAD LAX MED VARM GRÖNSAKSSALLAD
När du steker laxen karamelliseras sockret och saltet vilket inte bara ger fisken en vacker färg utan också en helt underbar smak.
Du behöver:
ca 700 g laxfilé i hel bit.
2 msk strösocker
1 msk salt
Sallad
300 g potatis
300 g morot
300 g gulbeta
1 bunt krondill
Kallpressad rapsolja
1 bunt bladpersilja
1 bunt dill
1 bunt gräslök
Sås:
3 dl matlagningsyoughurt
1 msk honung
2 msk grov senap
Salt och peppar
Gör enligt följande:
Blanda socker och salt. Gnid in laxen och låt vila i 20–30 minuter.
Borsta bort jord och smuts från rotfrukterna. Koka i ca 20 minuter i lättsaltat vatten tillsammans med krondillen.
När rotfrukterna är klara, häll av vattnet och dela dem i klyftor. Ringla över oljan. Hacka örterna och tillsätt dessa till rotfrukterna. Blanda och lägg upp på ett stort fat.
Gör såsen – blanda matlagningsyoghurt, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.
Borsta av sockret och saltet från laxen. Skär upp i den portionsbitar och stek gyllenbruna i lite olja.
Lägg laxbitarna på salladen och dekorera med ätbara blommor, t ex tagetes. Servera med den kalla såsen.
Ät och njut!
God jul och Gott nytt år önskar vi på Ballingslöv AB!