ONEPan – världens första cirkulära stekpanna

TAREQ TAYLOR
Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i flera uppskattade TV-program och 2017 vann Tareq Kockarnas kamp (TV4) och fick samma år utmärkelsen Bästa Malmöambassadör. Tareq har skrivit flertalet kokböcker och håller ofta föreläsningar och gör gästspel runtom i landet. Han driver restaurang och matstudion Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Maten é klar i Lund och är nu aktuell med världens första cirkulära stekpanna – ONEPan.

VAD ÄR ONEPan?
ONEPan är världens första cirkulära stekpanna, skapad för fler än ett liv. Stekpannan finns nu på marknaden och fördelarna är många. ONEPan är en högpresterande stekpanna med bättre resultat i matlagningen, snabbare tillagning och därmed minskad energiåtgång. Den är gjord av återvunnet material och en win-win ekonomi. Med svensk tillverkning och ett unikt retursystem är ONEPan miljö, ekonomi och gastronomi i en hållbar förening. När beläggningen på din stekpanna blivit sliten, beställer du en ny återvunnen stekpanna och returnerar den du har. Din gamla återställs till nyskick och tas i bruk igen och igen och igen.

 
VARFÖR SKA EN STEKPANNA BARA HA ETT LIV?
När beläggningen på din stekpanna blivit sliten returnerar du den och i en unik process behandlas produkterna och återställs till nyskick. Det betyder att du slipper köpa en ny produkt i onödan samtidigt som vi tillsammans gör en viktig insats för miljön. Med detta smarta system kan du vara med och bidra till en hållbar värld, idag och för framtiden, utan att göra avkall på design, kvalité eller funktion. Den stekpanna du skickat tillbaka ingår i ONEPan:s cirkulära affärsmodell och kommer att återanvändas.

CIRKULÄRT OCH KLIMATVÄNLIGT
I vår cirkulära modell genomgår den slitna stekpannan en unik process som återställer den i nyskick för att få ett nytt liv i ett annat kök. – Det betyder att livslängden blir avsevärt mycket längre för själva stekpannan eftersom det är ytan som fräschas upp, förklarar Tareq. Istället för att använda nya resurser, producera produkter, använda och sedan kasta dem efter användning, förblir produkter och material använda så länge som möjligt innan de omvandlas till nya produkter. Resultatet blir att avfallsberget minskar, liksom skadliga effekter på miljön. Stekpannan tillverkas av återvunna aluminiumburkar och aluminiumskrot som nått slutet av sin livscykel och ONEPan är övertygade om att en cirkulär affärsmodell är vägen framåt. De byter beläggning när du behöver och du får en stekpanna i perfekt skick till dig.

SÅHÄR FUNGERAR DET:
1. Köp produkten “Recycle ONEPan”.
2. När den är sliten beställer du en ny stekpanna som skickas till dig.
3. Packa ned din använda stekpanna i originalförpackningen som du får din nya stekpanna i och returnera till ONEPan med den returfraktsedel som följer med förpackningen.

Läs mer om ONEPan här ellerkontakta info@kwbtt.se.

Som avslutning bjuder vi på ett smarrigt recept av Tareq Taylor som passar utmärkt att göra i en ONEPan:

SOCKERSALTAD LAX MED VARM GRÖNSAKSSALLAD

När du steker laxen karamelliseras sockret och saltet vilket inte bara ger fisken en vacker färg utan också en helt underbar smak.

Du behöver:
ca 700 g laxfilé i hel bit.
2 msk strösocker
1 msk salt
Sallad
300 g potatis
300 g morot
300 g gulbeta
1 bunt krondill
Kallpressad rapsolja
1 bunt bladpersilja
1 bunt dill
1 bunt gräslök

Sås:
3 dl matlagningsyoughurt
1 msk honung
2 msk grov senap
Salt och peppar

Gör enligt följande:
Blanda socker och salt. Gnid in laxen och låt vila i 20–30 minuter.
Borsta bort jord och smuts från rotfrukterna. Koka i ca 20 minuter i lättsaltat vatten tillsammans med krondillen.
När rotfrukterna är klara, häll av vattnet och dela dem i klyftor. Ringla över oljan. Hacka örterna och tillsätt dessa till rotfrukterna. Blanda och lägg upp på ett stort fat.

Gör såsen – blanda matlagningsyoghurt, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.

Borsta av sockret och saltet från laxen. Skär upp i den portionsbitar och stek gyllenbruna i lite olja.
Lägg laxbitarna på salladen och dekorera med ätbara blommor, t ex tagetes. Servera med den kalla såsen.

Ät och njut!

God jul och Gott nytt år önskar vi på Ballingslöv AB!

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , ,
ONEPan – världens första cirkulära stekpanna

Nyhet från Ballingslöv – Exklusiva skjutdörren Nano

ONEPan – världens första cirkulära stekpanna

Vårlansering – Wood ek bets ljusbrun

Nästa inlägg