Nytt kök hos norska influencern –
Lene Orvik

I denna fantastiska lägenhet i Oslo bor influencern Lene Orvik. Hon har tillsammans med Ballingslöv, eller rättare sagt Drømmekjøkkenet som vårt varumärke heter i Norge, skapat sitt drömkök vilket är något utöver det vanliga. Köket som går helt i svart och vitt har gett sekelskiftslägenheten ett nytt och modernt uttryck. Kontrasterna kan upplevas hårda men tack vare lägenhetens charm och bevarade orginaldetaljer känns det både genomtänkt och välkomnande.

Köket har många praktiska och smarta lösningar och köksön ovan är en av dem. Har man begränsat med yta för möblering är det här en perfekt lösning som både är otroligt snygg men också praktisk. Genom att förlänga köksön med en lägre del har Lene skapat ett matbord med plats för upp till sex personer där alla har gott om plats under middagen. Kikar man riktigt noga ser man att det under den vackra bordsskivan döljer sig smart förvaring i form av köksskåp…

Köksöns baksida består av vita snickerier som är snyggt inramade med System 10. Bakom lådornas fronter döljer sig både integrerad kyl och frys. En något ovanlig lösning men en otroligt smart sådan om du vill att ditt kök ska bli mer som en möbel än just ett kök, du slipper helt enkelt att tänka på var de klassiska högskåpen ska placeras. Den nedsänkta induktionshällen med inbyggd fläkt smälter fint in i den svarta marmormönstrade bänkskivan.

Sist med inte minst har vi den ”klassiska” köksbänken. Här fortsätter de vita snickerierna med System 10, vilka ger gott om förvaring för alla kökets redskap och för att låta denna del smälta in i väggen på ett behagligt sätt har Lene valt en bänkskiva i vitt med lätt marmorerat mönster, samma material används även en bit upp på väggen som stänkskydd.
Ugn och vinkyl i svart ton ger lite extra känsla av lyx. Och till sist säger vi bara spegeln!
En så enkel med otrolig innovativ idé. Det är alltså en spegel i rökfärgad ton som pryder väggen ovanför köksbänken. Den skapar rymd och ett djup till hela rummet och ger lägenhetens vackra fönster och industriväggar dubbel effekt.

Stort tack till Lene Orvik för att vi fick möjlighet att ta del av ditt kök och lägenhet!

/ Ballingslöv AB.

 

Nytt kök hos norska influencern – Lene Orvik

Selected Oak

Nytt kök hos norska influencern – Lene Orvik

MOODBOARD LJUSGRÅTT-
BY MIJA KINNING

Nästa inlägg