När en köksdröm blir verklighet

När vi köpte huset så hade vi inga planer på att göra om köket, det var inte direkt så som vi hade önskat det, men det inrymdes varken i budget eller i tid, vi fick skjuta drömmarna för framtiden. Men ju mer vi funderade kring våra storslagna planer, ju mer rätt kändes de för huset och den typ av liv som vi lever, socialt med mycket matlagning, öppna ytor och barn runt fötterna.

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

Från början var köket långsmalt, med en dörr in från hallen, slutet från resten av huset. På andra sidan väggen låg matsalen, mörk men med högt i tak, i anslutning till resten av huset, fullt med potential men utan funktion eller flitig användning.

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

Vår tanke var direkt att integrera dessa ytor, som en enda stor social yta, matsal, matplats, umgänge och kök i ett, med direkt utgång från två stora pardörrar ut till trädgården.  Som ett stort socialt vardagsrum med ett integrerat och funktionellt kök.

Vi hade båda länge drömt om ett grått kök, raka former och vardagsrumskänsla, ut med det vita och in med det gråa. Det var faktiskt därför det föll på just Ballingslöv. Vi hade genom andra influencers sett både köket Bistro men också färgen peppargrå. Vi bestämde att ska vi göra köket, så är det just ett sådant som vi ska lägga våra pengar på och investera i över tid.

Ett klassiskt kök, men ändå modernt. Huset är från 60-talet, mycket raka linjer, nivåer och material som marmor, trä, tegel och mässing. Vi ville ha ett kök som passade in i husets anda, med samma formspråk men på ett modernt och inbjudande sätt, en plats där man vill vara och umgås.

Köksdröm

Vägen till drömköket har dock blivit lång, då det började med att vi fick göra en bygganmälan för godkännande hos kommunen. En konstruktör var tvungen att rita och räkna på bärigheten av väggen mellan kök och matsal, som vi bestämde oss för att riva. Hurra – det var möjligt, att få till en öppning där vi också kunde få in drömmen om en köksö!

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

Vi fick kontakt med Niklas på Ballingslöv i Kungens kurva, som hjälpte oss att rita köket. Efter flertalet besök, många barnvaktstimmar senare så har vi nästan känt oss som hemma hos Ballingslöv i showroomet där vi varit många gånger och suttit sena kvällar. Men det har varit så värt det, att noggrant gå igenom skisser, ytor, material, beslag, måtta, räkna, planera och planera om.

Ändå tvekade vi faktiskt in i det sista, har vi gjort rätt, valt fel färg? Fel stil? Det är en sådan otrolig investering som man gör och samtidigt sätter tonen för hela hemmet som ska fungera i många år. Tillslut kom Niklas hem till oss när vi velade som mest. Vi stod tillsammans på det jordiga golvet, mätte, testade luckor och kom fram till – Såklart skulle vi ha det nya köket med System 10, modell Bistro i färgen peppargrå. Den första magkänslan är oftast den rätta!

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

Rivningen var ett faktum, nya betongplattor fick gjutas i golven för att bära upp den nya stålbalken till öppningen. För att jämna ut nivåerna mellan rummen fick vi riva bort golven, byta ut alla gamla rör, flytspackla dem, och lägga ett nytt trägolv. Ny el på plats och väggfärgen likaså.

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

köksdröm för Frida Fahrman med Ballingslöv

Nu är det nära, vi väntar bara på att köket ska komma! Den sista pusselbiten i vårt drömhus ska falla på plats.

När en köksdröm blir verklighet

Handdukshållare till hemmets alla rum

När en köksdröm blir verklighet

Lindblomsgrönt – en ny trendsättare

Nästa inlägg