När allt blir rätt…

Känslan när man för första gången öppnar luckorna till skåpet i sitt nya badrum, ställer in sina produkter, hänger upp handdukarna och testa belysningen. Magi! Oslagbar magi och nu är vi äntligen där.

Maria Roswall badrum

Jag är väldigt nöjd med hur badrummet blev. Det känns som att vi faktiskt fick det badrum vi såg framför oss och det, mina vänner, är inte alltid så som det blir. Kommoden passar in perfekt och de generösa utdragslådorna fullkomligt slukar allt som slukas behöver. Jag var lite skeptisk i början till att ha spegelskåp ovanför handfaten, trivdes så bra i vårt tidigare badrum med spegel rakt på väggen, men det här badrummet är mindre till ytan varför vi behöver all förvaring vi kan få till. Resultatet gör mig glad, vi gjorde rätt val!

Maria Roswall badrum

Att vi har blandat materialet på badrumsgolvet är faktiskt inte helt självvalt utan en kompromiss mellan ekonomi och återvinning. Jag hatar att slänga saker som går att använda och nu när det tyvärr inte var möjligt, på grund av husets höga ålder, att bevara så mycket i det gamla badrummet fick det i alla fall bli lite återvinning i och med att stengolvet är sådant som blev över från vår förra badrumsrenovering.

Dock är de stora klinkerplattorna (Italiensk marmor) ganska så hala när det kommer vatten på så för att undvika halkningar i duschen har vi där lagt in en fin lite mindre sten som är lite mer ”skrovlig” på ytan vilken gör att den är i stort sett helt halkfri. Mycket bra med småbarn i huset.

Maria Roswall badrum

Fönstret ger ett sådant fint ljusinsläpp och de två första mornarna när jag kom in i badrummet och tittade ut stod där några rådjur och mumsade i trädgården. Nästan alla som varit på besök hemma hos oss frågar om beslagen så att de kommer bli en storsäljare tvekar jag inte på! Jag har ju ”gödslat” med dem i hela hemmet så nu pryder de såväl byråer som garderober. Mycket snyggt och en fin ”röd tråd” går ni nästan genom alla rum i vårt hus – just genom dessa läderbeslag.

Maria Roswall badrum

Nu är vårt fina, fina badrum klart och står ni på tur för att skapa ert drömbadrum tänk en extra gång på detta:

  • Förvaring är A och O. Absolut, det är snyggt med det minimalistiska men det är inte snyggt när det står bodylotions, hårsprayer och toapappersrullar i varje hörn. Älskar vårt vridbara spegelskåp som är bästa förvaringen någonsin. Att det slår alla gäster med häpnad är en bonus.
  • Detaljer. Lägg lite extra kärlek på val av inredning. Kommod, blandare och beslag/knoppar. Det är detaljerna som gör det och förhoppningsvis ska ni trivas och använda ert nya badrum länge.
  • Lutning på golvet. Lite fackmässigt sådär vill jag ändå poängtera hur viktigt det är att få till ordentlig lutning på golvet. Få saker som gör mig så irriterad som vatten på hela golvet efter en dusch.
INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , ,
När allt blir rätt…

Vår nya spännande kökslåda – Designbox 2.0

När allt blir rätt…

Köket är nästan färdigt…

Nästa inlägg