MOODBOARD MÖRKGRÅTT-
BY MIJA KINNING

Vi gav Mija Kinning, en av Sveriges mest erfarna inredningsexperter, uppdraget att formulera sina bästa råd och inspirationstips om kök. Under hösten kommer ni få ta del av ett antal olika Moodboards, alla gjorda av Mija, innehållande våra produkter för att du lättare ska kunna få ihop helheten vid planeringen av ett nytt kök. Idag är det dags att presentera nästa Moodboard i ordningen.

Moodboard nr 2 : Peppar- och mörkgrå

Mörka färger skapar ett ombonat kök. Att våga välja dova och omtumlande toner i mörkgrått eller peppargrått är mod som belönar sig i form av ett både spännande och välkomnande varmt rum.

Ta hjälp av en köksarkitekt och planera in ljuskällor redan på ritbordet så blir upplevelse och funktion optimal. I ett rum med mörk inredning som ovan är det extra viktigt att ljuset mot de mörka ytorna fungerar väl. I detta kök har man vågat låta vägg, tak och kök gå i samma peppargrå ton, ett väldigt snyggt med framför allt vågligt beslut som kräver väl planerade ljuskällor. På liten yta har man i förhand planerat in fyra olika ljuskällor med olika funktion och utseende.

Bänkskivor i laminat finns i en mängd tjocklekar och färger och är ett utmärkt sätt att trolla fram nästan vilken stil som helst i köket. Med mörka handtag i svart eller rå yta ger industriell tyngd åt köket.

Många mörka ytor är tåliga mot slag och repor. Investera dessutom i rätt olja, vax eller rengöringsmedel från början så är det mörka köket en livslång kärleksaffär.

En lucka i mesh skapar karaktär åt rummet. Välj det på ett köksskåp eller varför inte som fristående möbel med What a Mesh.

Låt detaljer och material från andra rum dyka upp i köket för att skapa enhetlighet och spännande fokuspunkter. Skinn, trä tyg i linne mjukar upp mot den mörka grå tonen.

Vill du se mer av våra Moodboards tillsammans med Mija Kinning kan du klicka här.

/ Ballingslöv AB

 

MOODBOARD MÖRKGRÅTT- BY MIJA KINNING

SOFISTIKERAD FÖRVARING
I SVARTA TONER

MOODBOARD MÖRKGRÅTT- BY MIJA KINNING

NYHET
FÖRVARING I LJUS & RÖKT EK

Nästa inlägg