MOODBOARD LJUSGRÅTT-
BY MIJA KINNING

Vi gav Mija Kinning, en av Sveriges mest erfarna inredningsexperter, uppdraget att formulera sina bästa råd och inspirationstips om kök. Under hösten kommer ni få ta del av ett antal olika Moodboards, alla gjorda av Mija, innehållande våra produkter för att du lättare ska kunna få ihop helheten vid planeringen av ett nytt kök. Det finns många små detaljer som kan vara lätta att glömma men som gör otroligt mycket för ditt färdiga köksresultat. Att skapa ditt kök utifrån en moodboard gör det lättare för dig att visualisera hur färg och material kommer samspela i ditt kök innan det faktiskt finns på riktigt. Det ger dig också möjlighet att addera material och färgprover från närliggande rum för att behålla en röd tråd genom hela ditt hem. Vårt bästa tips är att använda dig utav våra färdiga Moodboards vid planering av ditt nya kök, för att sedan byta ut någon detalj eller material som känns rätt just för dig och ditt hem.

Första Moodboard ut : Ljusgrå

I naturens egen palett finns stenar och mossa i grått, grånade trästammar och gråskyar. Färgen vit däremot, förekommer mer sällan. Ett grått kök framhäver organiska material på ett harmoniskt vis och lyfter kontrastfärger med stuns. Naturmaterial som trä, sten, läder och linne gifter sig väl med alla grå nyanser och skapar ett välstämt kök som ögat gärna vilar på. En pärlgrå ton är fin att fånga upp i bänkskiva eller vägg. Upplev gärna hur grått ersätter vitt som basfärg.

Rostfritt är ett material som skapar blickfång. Låt det gärna återkomma i handtag, kranar och vitvaror i ditt ljusgrå kök.

Skapa lådor som passar dina vanor! Med vårt breda inredningssortiment är det lätt att anpassa lådorna efter dina behov.

Att blanda handtag i olika form och storlekar ger ett charmigt utseende, precis som öppna hyllor. Tänk på att allt inte behöver vara likadant utan låt din kreativitet flöda.

När du bestämmer dig för att investera i ett nytt kök förutsätter vi att du tänkt spendera mycket tid i köket, extra viktigt är då att köksgolvet ska vara skönt att stå på, länge. Välj material först och kulör därefter, inte tvärtom.
I detta kök låter man naturen flytta in i form av organiska materialval. Grå kulör på lucka, handtag av flärpar i naturläder, bänkskiva i marmor och sedan ett vackert trägolv i gråton. En perfekt kombination som bjuder in till långa middagar och timmar i köket.

/ Ballingslöv AB

MOODBOARD LJUSGRÅTT- BY MIJA KINNING

Nytt kök hos norska influencern –
Lene Orvik

MOODBOARD LJUSGRÅTT- BY MIJA KINNING

SOFISTIKERAD FÖRVARING
I SVARTA TONER

Nästa inlägg