MOODBOARD BISTRO –
BY MIJA KINNING

Vi gav Mija Kinning, en av Sveriges mest erfarna inredningsexperter, uppdraget att formulera sina bästa råd och inspirationstips om kök. Under hösten kommer ni få ta del av ett antal olika Moodboards, alla gjorda av Mija, innehållande våra produkter för att du lättare ska kunna få ihop helheten vid planeringen av ett nytt kök. Idag är det dags att presentera nästa Moodboard i ordningen.

Moodboard nr 3 : Bistroköket

När vi talar om bistrostil är det ofta de öppna hyllorna, draglådorna, stenmaterial och de stora rostfria ytorna hos en välkomnande rustik kvarterskrog vi tänker på.

Olika färger på luckorna i köket ger ett dynamiskt grepp som skapar mycket känsla. I detta kök är köksbänkens luckor i Bistro ostronbeige och köksöns klädd med Bistro varmgrå.

Bänkskivor i olika material och en bänkskiva som går upp mot väggen som stänkskydd är både snyggt och väldigt funktionellt. Våga blanda material för att ge köket personlig känsla och värme samtidigt som du har möjlighet till material med olika egenskaper på olika platser i köket.

Genom att planera för några öppna hyllor får köket fina exponeringsytor för utvalda ting och förhöjd bistrokänsla, speciellt tillsammans med en helkaklad vit vägg med mörk fog.

Att blanda knoppar och handtag ger rummet liv och charm, att dessutom jobba med olika metaller förhöjer kökets känsla ytterligare. Här har man tagit ut svängarna med en mix av metaller på flera detaljer så som handtag, knoppar, lampor, hyllor och blandare.

En detalj som inte är lika lätt att notera är den lilla listen mellan lådorna. 10 millimeter eller 25 millimeter brukar den vara, och det är den tillsammans med utanpåliggande sockel som kan göra hela skillnaden på om vi upplever köket som “bistro” eller inte.

Detta kök har anammat det mesta inom bistrostilen, helkaklade väggar, distanser mellan skåpen, utanpåliggande sockel, rått golv i betong samt en fin mix av olika metaller.

Vill du se mer av våra Moodboards tillsammans med Mija Kinning kan du klicka här.

/ Ballingslöv AB

MOODBOARD BISTRO – BY MIJA KINNING

NYHET
FÖRVARING I LJUS & RÖKT EK

MOODBOARD BISTRO – BY MIJA KINNING

Nyhet badrum – Stella

Nästa inlägg