Modernt kök med lantlig touch

Går det att ignorera ett litet gathus med stor charm och fantastiskt läge i en pittoresk by vid kusten? Såklart inte.

– Detta ska vi ha!!!!! Redan när vi steg in genom dörren såg vi potentialen i det lilla gathuset, säger Martin. Platsen är perfekt och det är ett inbjudande hus fyllt av naturligt ljus från alla fönster som också släpper in alla årstider.

I tidigare inlägg på vardagsglädjebloggen har ni fått ta del av badrum och förvaring i det vackra lilla gathuset i Åhus, som nyligen renoverats av bröderna Nygren. Bröderna som har mångårig erfarenhet av snickeri och hantverk och en fin känsla för styling, design och stilfull inredning har nu gett nytt liv åt huset och inrett det med ett socialt kök som skapar massor av vardagsglädje. I detta inlägg får du veta allt om kökets utformning och unika materialval.

Se bröderna Henrik och Martins samspel i planeringen av gathusets interiör och deras vision om att bygga ett hem som står sig över tid.

Köket i det här huset är verkligen hemmets hjärta och samlingsplats. Köksön gör att utrymmet i rummet utnyttjas på bästa sätt samtidigt som köksarbetet flyter på eftersom avstånden mellan kökets olika zoner är optimala. Köksön med sina två sittplatser är absolut husets sociala mitt och mötespunkt i det allrum som köket har blivit genom husets sömlösa övergångar mellan kök, matplats och vardagsrum.

För att skapa underverk på liten yta och få bostaden till att upplevas större går både väggfärg och köksinredning hand i hand i olika grå nyanser.

I denna luckan ser man träets vackra och naturliga ådring skymtas genom färgen som skapar liv och prägel till köket. Här har man valt en trälucka i en varmgrå kulör som heter Nordic. Detta är en massiv trälucka med frästa profiler och ram, som tillverkas i noga utvald ask.

Handtagen HG30 i antracitgrå metall är en fin kombo till de profilerade köksluckorna.

Detaljer i trä som adderar värme till hemmet.

Här ser vi en fantastisk köksö med bänkskiva i kompositsten som har en lång hållbarhet. Den är centrerad mitt i köket med brolösning. Detta är en snygg detalj som förhöjer helheten och ger köket ett genomtänkt och bearbetat uttryck. Detta tillsammans med en fin detalj bestående av kompositsten på köksöns gavlar. Köksön skapar mycket förvaringsmöjligheter och ger detta kök en enorm utökning vad det avser arbetsyta.

Här ser vi en slitstark och snygg bänkskiva i kompositsten som verkligen är förvillande lik natursten. Nyansen Fusion Taupe är både varm och behaglig och bänkskivan har ett vackert kalkstensmönster som ger köket den varma känslan av natursten.

Köket är utrustat med en häll som har en integrerad fläkt från Siemens. Det är en tyst och kraftfull köksfläkt som aldrig låter matoset lämna spisen. Har du lågt i tak så är detta ett utmärkt tips för att undvika en frihängande fläkt. Man har även satsat på en vinkyl där man kan förvara sina viner efter önskad temperatur.

För att få mer sittplatser i köket har man skapat en riktig myshörna. En platsbyggd sittbänk med måttbeställda sittdynor och lösa kuddar. Detta skapar bättre utrymme och mer förvaring. Även här har man använt sig utav köksluckan Nordic.

Nu har bröderna färdigställt detta ljuvliga hem i Åhus och skapat ett fantastiskt resultat.

För mer intresse av detta vackra gathus följ gärna @villa_Ahus

/ Ballingslöv AB

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , , ,
Modernt kök med lantlig touch

Vackert litet gathus i rött tegel beläget vid ålakusten