Mitt kök har blivit en juicefabrik

”Detta är ett fynd!” utbrast jag när jag hittade en juicemaskin för endast 398:- hos en större välkänd elkedja. ”Jag menar, hur dålig kan den vara?” var min nästa mening och svaret kom senare den dagen. Jag tog med den hem och monterade den enligt instruktionsboken och bjöd in hela familjen att skåda detta näringsmässiga under som skulle hjälpa oss att dricka färskpressad juice dagligen. Den klarade ett äpple och en apelsin, men när moroten trycktes ner i maskineriet skrek maskinen till högt och gällt för att sen aldrig visa ett livstecken igen. Den gav således ett halvt glas juice vilket blev den dyraste juicen jag någonsin smuttat på, speciellt som jag hade förlagt kvittot och inte kunde få en ny på garantin.

paulun och ballingslöv juice

Allt som behövs för att nå juicehimlen står på bänkskivan Silestone – Glacier White.

Det här utspelade sig för något år sedan men jag är envis som en bulldogg och mina juiceambitioner har ännu inte tynat bort. Därför tog jag mig till en annan elkedja och valde ut en betydligt dyrare juicepress, och framför allt med ett känt märke.  Väl hemma gick monteringen mycket smidigt och jag hade tidigare plockat en hel hink av våra egna ekologiska äpplen som växer i trädgården. Nu var upplevelsen något helt annorlunda då jag snabbt pressade ner tre röda äpplen och juicen började ymnigt flöda ur maskinens pip och döm av min förvåning när juicen var rosa! Så snyggt och så nyttigt, eftersom färgerna hos frukt och bär kommer från antioxidanter, och dessa ämnen skyddar oss mot cancer, hjärt-/kärlsjukdom, diabetes typ 2 och mycket mer elände. Att den dessutom hade en fantastisk smak med aromer man bara kan drömma om när man häller upp ett glas av den vanliga koncentratjuicen.

paulun och ballingslöv juice

Förväntansfulla barn som vill ha juice.

Detta var en verklig hit och nu har familjen engagerat sig i den hälsobringande maskinen. Barnen plockar själva bär och äpplen i trädgården för att få ”juica”. Fruktskålen hinner aldrig ens bli fylld förrän dess innehåll har förvandlats till ett flytande hälsosamt njutningsmedel. Det allra bästa är att sådan frukt som börjat tappa sin spänst och som man troligen skulle låta ligga kvar i fruktskålen tills den var färdig för soptunnan, nu blir en underbar och lyxig fruktjuice. Vår fruktkonsumtion ökat och svinnet har minskat och vi har praktiskt taget utvecklat en enkel juicefabrik i köket. Jag gör gärna mer än vi kan dricka åt gången men det fungerar utmärkt att förvara i kylskåpet några dagar utan märkbart försämrad smak. Roligt är också att variera innehållet med sådant vi vanligtvis inte dricker juice från som t ex galiamelon, smultrondruvor och rödbeta. Variationsmöjligheterna är enorma och denna juicefabrik kommer inte att stänga på länge.

paulun och ballingslöv juice

Den rosa superjuicen! Otroligt god, ekologisk och synnerligen nyttig.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
,
Mitt kök har blivit en juicefabrik

Badrumsrenovering från A till Ö

Mitt kök har blivit en juicefabrik

Alla dessa detaljer!

Nästa inlägg