Minimalism och design i ett mörkt kök med matta ytor!

 

Ballingslöv har tillsammans med Mija Kinning skapat ett otroligt snygg kök och nedan bjuder vi på både smarta köks- och designtips och snygg minimalism. Vill du se en intervju med Mija i köket klicka här.

Minimalism och design! Vid första anblick ser detta kök väldigt minimalistiskt ut och det var precis det som var tanken och önskemålet att skapa för personen som bor i huset.

Däremot skulle det inte tummas på några funktioner som önskades, vilket också är det viktigaste i skapandet av ett kök. Det finns alltid några frågor man ska ställa sig innan man börjar skissa på sitt drömkök: Vem ska bo här? Vilka funktioner ska finnas? Hur önskar man att designen ska se ut?

Detta köks signum är att den matta ytan kommer tillbaka på alla design och materialval, vilket också gör det oerhört vackert. Vi har diskbänksyta med fanerad svartbetsad eklucka, helt matt. Bänkskivan på denna del är i tvärmatt svart linoluem.

Köksön består av en lucka i grafitgrå helmatt fenixlaminat och toppas med en vacker mörkgrå skiva i natursten som den också är helt matt. Trots att köket består av helt olika material som har olika känsla, egenskaper och utseende gör deras matta yta att köket får en röd tråd och hänger ihop.

Varje kök får gärna hitta något som sticker ut och det finns otroligt många saker man kan göra för att ge ett specifikt kök karaktär och egenhet, just här har man valt vitrinskåp, inbyggda i väggen vilket ger en platsbyggd känsla och fortsätter på det minimalistiska temat. Vitrinskåpen har fått luckor med svart matt aluminiumram och luckor i linjeglas.

Man märker att detaljerna i detta kök är noga utvalda för att följa den matta och designade känslan, handtagen känns gjorda för detta kök, blandarna från Grohe i graphitgrått är en definitiv match och otroligt vackra samt är det värt att notera den snygga listen på 25 mm som ligger mellan de svartbetsade luckorna längs med diskbänken.

Bakom fronterna i detta kök döljer sig en del guldkorn. För blotta ögat är allt minimalistisk och designat men sanningen är att det finns ett par smarta OCH snygga funktioner vi gärna vill belysa. Nr 1: Utdragbart skafferiinrede i mörkgrå plåt som gör ditt skafferi organiserat och alla ingredienser lättåtkomliga.

Nr2: Bänkskåp i köksön med underhängd lucka som i detta fall fungerar utmärkt som barskåp. Den underhängda luckan gör att skåpet är lika snyggt oavsett om du har det öppet eller stängt vilket gör det praktiskt i vardagen och lyxigt när det vankas fest och bjudning.

Sist men inte minst vill vi ge er Mijas två experttips på vad som är viktigast när man bestämmer sig för att investera i ett nytt kök

  • Skriv en lista på behovet i köket.
  • Välj det kök som DU verkligen tycker om, fundera inte på om du kanske tröttnar på en specifik färg eller bryter mot normen. Välj det som passar bäst för just dig och det som du verkligen gillar.

/ Ballingslöv AB.

Minimalism och design i ett mörkt kök med matta ytor!

Nyhet – Skjutdörrar och förvaring

Minimalism och design i ett mörkt kök med matta ytor!

En serie blir tre – nya badrumsmiljöer!

Nästa inlägg