Mija Kinnings öppna hyllor sprids över Sverige

När vi gav Mija Kinning uppdraget att skapa ett kök från Ballingslöv och tänka utanför ramarna hände något fantastiskt. Det ledde till en helt ny produkt i vårt sortiment som vi strax prata mer om. För Mija är köket ren och sann kärlek. Det är knutpunkten, navet och hemmets hjärta. Det ska lagas mat, dukas upp för härliga frukostar, det ska diskuteras viktiga och mindre viktiga saker, planer ska smidas och läxor ska göras. Köket är helt enkelt en fantastisk plats i vårt hem. Att ge Mija fria tyglar när de kommer till att tolka och skapa kan inte bli annat än utmärkt. Tanken med att integrera köket och låta det bli en del av inredningen togs till en ny nivå. Mija ville sammansvetsa kök och vardagsrum genom någon form av lösa sektioner. De skulle gärna gå och skjuta in och ut precis som man vill för att kunna skapa ett eget uttryck, det skulle finnas plats för massor av saker och det skulle vara möjligt att kombinera olika färger. Och vad hände? Jo Mija lyckades självklart skapa ett helt nytt koncept som är helt unikt hos oss på Ballingslöv.
– Öppna bokhyllor med en framkant i mässing där färgvalet är ditt.

Kombinationsmöjligheterna blev plötsligt oerhört stora, reglerna kring att blanda metaller suddades ut. Olika färger på luckor, distanser och hyllor kändes mer rätt än någonsin och framförallt blev vardagsrummet ett med hemmets hjärta- köket och Vardagsglädjen blev ett faktum.

”Köksön är en bokhylla på ena sidan och arbetsstation på andra och skräddarsydda lösningar lyfter helheten. Med riktigt bra grundplanering slipper du tänka så mycket efteråt -förutom på menyn då!” säger Mija.

I det här köket följs luckan Bistro i peppargrå och tillbehör i olika accenter från serien Classic åt. Olika skiftningar i samma färgskala skapar vackra uttryck och genom att ägna detaljerna en extra tanke får köket liv och spänning. Tanken om att Mija skulle lyckas inspirera andra kändes i allt detta väldigt självklart. Nedan ska ni därför få se Mijas hyllor i två helt annorlunda men varmt omtalade kök.

Först ut är Fredrik Paulún, mannen som i hela sitt liv valt de alternativ som tilltalar honom känslomässigt snarare än praktiskt. Men den här gången behövde han inte välja. Mijas lyxiga bokhyllor med en framkant i mässing tilltalade båda sidor.

Det avskalade vita köket med luckan Bistro får en varm personlig känsla tack vare de öppna hyllorna som blickar ut mot husets vackra matsal.

Här ser du hyllans detaljer close up. Lägg även märke till hur den utdragbara funktionen ger dig möjlighet till att lyfta fram olika föremål.

Kök nummer två att inspireras av finns i en sekelskiftspärla som tillhör Petra Tungården.

Det här är lätt sagt ett lyxigt kök med vår lucka Bistro i brunbetsad ask, bänkskiva i vit Carrera marmor och mässingsdetaljer. Hyllornas kant tillsammans med taklampa, diskho och blandare gifter sig förträffligt.

Vill du inspireras mer av våra produkter kan du kika in på vår hemsida.

Mija Kinnings öppna hyllor sprids över Sverige

Lindblomsgrönt – en ny trendsättare

Mija Kinnings öppna hyllor sprids över Sverige

Trendensers badrumsval och bästa tips för en lightrenovering av badrummet

Nästa inlägg