Ljust och ombonat kök på Österlen

I förra inlägget kunde vi få läsa om familjen Sarhammars beslut om att köpa ett hus på skånska Österlen. Vi fick även följa med i inledningsprocessen av färdigställandet av köket. Nu är det klart och vi har blivit inbjudna att få kika på det färdiga resultatet!

 

”Vi är nöjda med allt” inleder Maria med att säga. ”Det stora rymliga köket blev verkligen den plats vi önskade. Barnen kan dekorera sina kakor medans Peter lagar en gryta och jag förbereder efterrätten.”

Originalgolvet som låg under linoleummattan var i fint skick och såpades med linolja. Golvet gifter sig väldigt väl med luckan Bistro i färgen ostronbeigeBänkskivan i kompositsten med namnet Coral clay, valdes som ett alternativ till natursten. Önskan var att komma nära en kalksten i utseendet men med kompositstenens tåliga fördelar.

Fläkten gör sig riktig snygg i detta köket. Den kommer från RørosHetta och heter Grue. Spishällen från Electrolux är en assisterande matlagningshäll med trådlös termometer.

I köket flödar nu ljuset in. På ena änden av rummet vetter en köksingång med dubbla glasdörrar mot trädgården i söderläge. Här blir ljusinsläppet magiskt då fönsterdörrarna speglas i golvet när solen strålar in. Blandaren är från Tapwell och har ett handtag du lätt kan haka av från staget. Knapparna reglerar strålens kraft.

När Maria och Peter letade hus var de från början inne på ett sommarhus. Ett hus de skulle spendera några veckor i och sen hyra ut resten av sommaren. Men ju mer processen framskred och renoveringen var igång kände familjen att de ville spendera mer tid i huset. Långhelger, skollov och jullov har nu adderats från att de bara hade tänkt vara där på sommaren.
”Det blev en bonus som vi inte hade förutspått” säger Maria.
Här har de förmånen att få kontrasten från Stockholms innerstad med dess utbud, energi och puls till att leva nära naturen med avskildhet och avkoppling.

Sittbänken var lite meckig att få till med tanke på hur element och fönster är placerade. Det krävdes två kontrollmätningar och några ändringar fick göras utmed resans gång. De fina knopparna är i borstad metall och heter RK175.


Ugnen kommer från Electrolux Black Matt Kitchen Collection och är en kombi ugn av varmluft och mikro. Kompaktugnen har en snygg touchpanel för att underlätta i matlagningen.
Peter Weihager som är certifierad hantverkare för Ballingslöv tog hela ansvaret för leveranserna på plats då Maria och Peter befann sig i Stockholm.
”Vi har fått ett superbra, proffsigt och lyhört bemötande av alla inblandade på Ballingslöv. De har varit måna om att vi är nöjda och stämt av längs vägen” säger Maria.

Nu ser familjen fram emot att fira deras första jul i nya huset och köket.
God jul från mig Therése!


Även vi på Ballingslöv vill passa på att önska alla vardagsglädjeläsare och köksälskare en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Häng med oss nästa år igen och glöm inte följa oss på Instagram @ballingslovab

God jul!
/Ballingslöv


 

 

 

 

 

 

 

 

Ljust och ombonat kök på Österlen

Skånedröm på Österlen

Ljust och ombonat kök på Österlen

Villa Grå – Bad, tvättstuga och förvaring.

Nästa inlägg