Längtan efter en stor köksö

Trendensers köksö

FRÅN IDÉ TILL FÄRDIGT KÖK PÅ SPINNERIET

När jag satte min signatur på hyreskontraktet till fotostudion i Spinneriet för drygt ett år sedan såg det verkligen inte ut som det gör idag. Väggarna var mörka, fönstrena slitna och vi hade varken vatten eller avlopp. Men det fanns potential bakom de flagnande ytskikten. Flera lager vit färg, tre omgångar med en skurmaskin på golven och lite möbler senare började det kännas beboeligt. Men vi saknade vatten. Och avlopp. För att inte tala om ett kök där vi kunde göra allt från att koka kaffe och värma våra luncher till att laga mer avancerad mat och bjuda in till härliga middagar. Redan innan vi hade börjat skissa på köket visste jag att jag ville ha en stor köksö. Jag såg framför mig den som en naturlig samlingsplats där vi kunde ta enklare avstämningsmöten, kanske fota matbilder till olika uppdrag, hänga med grannarna över en eftermiddagsfika eller duka upp fina buffér när vi hade gäster och framför allt få plats med mycket extra förvaring eftersom det kändes konstigt med överskåp i ett rum med 4 meter i takhöjd. Kort sagt, jag ville att köksön skulle bli en mittpunkt som satte guldkant både på vardag och fest- och just precis så har det blivit. Här är några bilder som visar vårt kök, före och efter!

Trendensers köksö förebildtrendenser köksö collageTrendenser köksö bänkskiva

HÄR ÄR MINA BÄSTA TIPS TILL DIG SOM FUNDERAR PÅ KÖKSÖ!

  • Måtta upp köket med maskeringstejp och testa olika placeringar av köksön. Behöver du känna in ytan? Bygg moduler av flyttkartonger så kan du bilda dig en uppfattning om hur det kommer bli.
  • Tänk på att ta till arbetsavstånd för två personer och gärna även för utdragna lådor på det i passagerna, så blir det mindre trängsel i köket.
  • Våga bryta med en annan bänkskiva på köksön jämfört med arbetsytorna, det måste inte vara samma och du tjänar ofta på att ha en mer praktisk lösning där du arbetar så kan du ”unna” dig en känsligare sten där du serverar och umgås.
  • Bygg inte förvaring runt hela ön. Gör plats för barstolar på ena sidan och låt skivan skjuta ut lite så det finns plats för benen.
  • Dra el till köksön om det går så kan fler hjälpa till att vispa grädde eller laga mat när det behövs, även med elektriska redskap.

Lycka till!
Här kan du läsa mer om min köksö.

trendenser köksö collage vy2

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
,
Längtan efter en stor köksö

Ballingslöv och XL Bygg citybutik i Stockholm

Längtan efter en stor köksö

Oj då… Badrumsrenovering del 2

Nästa inlägg