Köket är hemmets nya hjärta

Vi är en stor familj med många barn och två vuxna, där alla värderar vänner och familj högt. Alla familjemedlemmar har en stor umgängeskrets och för oss är det både viktigt och värdefullt att kunna samla alla hos oss, oavsett ålder eller antal. Ärligt talat så var vi till en början lite rädda att lämna vår villa för en lägenhet, och att vi då inte skulle kunna fortsätta bjuda hem alla våra vänner och öppna vårt hem på samma sätt. Att sedan renovera en lägenhet högst upp, utan hiss, i krokiga och trånga Gamla Stan spädde på vår skepsis ytterligare.

Kökets resa och betydelse har varit lång och flyttat runt de senaste 100 åren; från kök till matsal till vardagsrum osv. Vårt mål var att låta köket återta sin plats som hemmets hjärta och samlingsplats. Tack vare Niklas på Ballingslöv fick vi precis det vi önskade oss; ett kök som nu är vårt hems hjärta och den primära samlingsplatsen för alla.

köket är hemmets nya hjärta - ballingslöv

Vi gillar att vårt kök inte tar över hela rummet, utan blir en naturlig del av det totala utrymmet. Vi har utnyttjat höjden vilket gör att det ger intrycket av en luftig och enkel yta som samtidigt rymmer otroligt mycket. Bakom luckorna gömmer sig både kyl och frys samt ett långt och stort skafferi som gör det lätt att sortera och hitta rätt. Det mörka, rena betsade bistro-köket ger helheten karaktär och bryts harmoniskt av den ljusa marmorbänken och vita diskhon som obemärkt smälter in.

köket är hemmets nya hjärta - ballingslöv köket är hemmets nya hjärta - ballingslöv köket är hemmets nya hjärta - ballingslöv köket är hemmets nya hjärta - ballingslöv köket är hemmets nya hjärta - ballingslöv

Äntligen är köket alltså på plats, vårt kök är redo och vi älskar det!

Foto: Peter Huber

Köket är hemmets nya hjärta

Färglägg din frukost

Köket är hemmets nya hjärta

Vi funderar på nytt kök

Nästa inlägg