Jakten på nytt kök

Jakten på ett nytt kök började redan långt innan vi ens visste om vårt bygglov skulle gå igenom. Om vi inte skulle få vårt bygglov hade vi kommit överens om att sälja lägenheten, även om det innebar att sälja med förlust. Vi var i lägenheten varje dag och promenerade runt och bara väntade. Och väntade. Jag kommer ihåg en kväll när vi satt på en restaurang och ritade på en servett hur vi ville ha det, vi drömde oss bort men hade hela tiden en liten klump i magen eftersom vi kanske lika gärna skulle behöva sälja.

gront_kok_petra_ballingslov_1

gront_kok_petra_ballingslov_2
Så här såg ”köket” ut när vi köpte lägenheten.

Men plötsligt hände det, det gick fort, Markus, min bättre hälft, hade jagat tjejen på stadsbyggnadskontoret och föreningen i flera månader – men nu var det alltså klart, vi fick äntligen börja bygga.

Vi hade inte kunnat beställa något, utan bara kikat runt men nu blev allt plötsligt verklighet. Vi visste vad vi var ute efter: ett minimalistiskt, tidlöst men framför allt ett stilrent kök. Med stora arbetsytor. Vi var sugna på något gediget och kom fram till att det var ett träkök vi ville ha, efter att ha avverkat diverse lattefärgade skåpluckor genom åren kände vi att vi var sugna på något helt nytt.

inspiration_kok_petra_ballingslov
De här var två av inspirationsbilderna för vårt kök.

Men vilken färg skulle vi ha? Vad skulle vi ha för material på bänkarna? Skulle vi ha högtalare i skåpen? Hur stor skulle köksön vara? Många frågor kom men det kändes helt fantastiskt för nu var vi äntligen igång.

Vi var först ute på Ikea och letade efter stommar för att köpa till andra luckor. Men sedan insåg vi att vårt kök krävde en specialbyggd lösning. För att kunna nyttja rummets rymd och yta maximalt

En lördag när vi var ute på stan och letade efter alternativ attackerade Peter på Ballingslövs Östermalmsbutik med ett hagel av frågor och inspirationsbilder.

peter_kok_petra_ballingslov
Köksveteranen Peter Hellström.

marmorbank_kok_petra_ballingslov
Det fick bli en marmorbänk till köket.

Vi fick verkligen hjälp med att samla våra tankar och fick tips på lösningar som vi aldrig hade klurat ut själva. Ritningen vi fick av Peter var så realistisk att det kändes som att köket redan fanns. Efter lite konfererande mellan oss och Peter så kom vi fram till en lösning som var vacker och genomförbar, det var faktiskt ingenting som vi ville ha som inte gick att lösa. Det enda vi inte lyckades med var att dra el till köksön eftersom våra golv är original och skyddade. Men utöver det har vi fått vårt drömkök, i alla fall som det ser ut på papper.

petra tungårdens nya kök

Petra tungården - nytt kök

skiss_kok_petra_ballingslov_3

Nu är det bara drygt en vecka kvar tills köket skickas från deras fabrik i Hässleholm och det känns faktiskt HELT OVERKLIGT. Att få ett kök som är anpassat efter våra behov, precis som vi vill ha det. Inte en lucka som inte är genomtänkt och anpassad efter vår önskan.

bankprover_kok_petra_ballingslov

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , , ,
Jakten på nytt kök

Planera badrummet i drömkåken

Jakten på nytt kök

Ballingslöv och XL Bygg citybutik i Stockholm

Nästa inlägg