Huset i Gunnarp – nu är köket äntligen på plats!

Nu har äntligen dagen kommit, vårt kök står klart!
Vi ville ha ett kök som känns inbjudande och stilrent, det tycker jag att vi lyckats med.
Då vi beslutade att själva renovera vårt kök är vi många erfarenheter rikare och Ballingslöv har varit till stor hjälp med sin expertis kring både materialval och installation.

Vi valde material som vi tror att vi kommer att vara nöjda med många år framöver.
Ett grangolv från Norrland, då vi ville få till ett välkomnande ljust golv som skulle passa in med teglet och det ostronbeige köket. Vi har även grangolv i resten av vårt hus, men med en helt annan patina då det legat där sedan 1924. Därför kändes det rätt att köra vidare på samma träslag.

Då teglet lever sitt eget liv föll valet på luckan Bistro i kulören ostronbeige, utan handtag med integrerad kyl, frys och diskmaskin som ger ett varmt, lugnt och stilfullt intryck. Vi valde att placera två kylar, frys och diskmaskin i köksön, mest för att det inte fanns någon annan given plats att placera dem på, men vi är nöjda med den lösningen och det är ett bra tips till alla andra som planerar nytt kök. Ha ett öppet sinne kring de lösningar som presenteras av även om de kanske bryter lite från normen!

Vi valde en keramikskiva, Nero Greco, som ska vara otroligt slitstark, tåla värme och har en fantastisk vacker marmorerad yta. Den marmorerade ytan ger lite mer liv åt köket, vi gillar den verkligen! En nersänkt diskho i matt svart med svart matt kran var ett självklart val till bänkskivan.

Väggarna i de olika rummen i köket målades i olika gråa nyanser. En klar favorit att planera in i köket är Ballingslövs skåp What a Mesh som hos oss hade en given plats. Jag gillar att skåpet är så snyggt diskret, men ändå avslöjar sitt innehåll så smått.

En mysig hörna när det är dags för frukost.

Över köksön hänger lampan Stripe S av Ronni Gol. En stilfull lampa med en minimalistisk touch som ger ett perfekt sken, bilden är från när köket stylades och fotades av Ballingslöv.

Nu till det viktigaste- blev vi nöjda då? JA, vi är så glada och tacksamma att vi valde Ballingslöv. De erbjuder expertis, ett fint samarbete och med deras kvalitativa inredning har vi fått ett fantastiskt kök. Snyggt, funktionellt och trivsamt!

Med det sagt önskar vi en God jul och Gott nytt år från Gunnarp!

/ Ballingslöv AB

Huset i Gunnarp – nu är köket äntligen på plats!

Huset i Gunnarp får nytt kök!

Huset i Gunnarp – nu är köket äntligen på plats!

Nyhet – Skjutdörrar och förvaring

Nästa inlägg