Hur ger du ditt badrum nytt liv?

happie-look-vit_840px

Badrummet är en plats för avkoppling och njutning. Här kan du lämna stress och vardagens ekorrhjul bakom dig och bara fokusera inåt – på dig själv. Inte konstigt att många vill satsa på atmosfären i sina badrum, för att öka trivseln ytterligare.

Renovera ditt badrum

Att renovera badrummet är något som kanske kan låta både svårt och dyrt. Men det behöver faktiskt inte alls vara särskilt krångligt. Om tätskikt och kakel är i bra skick kanske det räcker att fräscha upp inredningen – och detta är inte svårare än att möblera husets andra rum. För att komma igång är det enda som behövs lite inspiration!

Sätt färg på badrummet

Ett enkelt sätt att förändra känslan i ett badrum är att addera färg. Precis som i fallet med kök följer badrummet idag de övergripande designtrenderna. Vi ser till exempel att man numera våga satsa mer på andra färger än vitt. Grått är den just nu hetaste färgen i både kök och badrum, och även svart är populärt.

Många grå nyanser

Vill du addera grått till badrummets färgskala kan du enkelt byta ut förvaringslösningarna. Kommoden under handfatet, badrumsskåpet eller andra förvaringshyllor finns i många fina grå nyanser. På köpet kan du få vissa förvaringsmöbler med delvis öppna hyllor, vilket är en annan populär trend. Lägg de ”fula” prylarna som tandborstar och plastflaskor i de slutna lådorna, men visa upp vackra handdukar och designföremål på de öppna hyllorna. Det ger ett fint och luftigt intryck.

Välj spännande material

Det finns idag många spännande material att välja mellan. En aktuell trend är att föra in naturmaterial i inredningen, exempelvis trä och kork. Dessa material skapar liv och bidrar till att förstärka ”spa-känslan”, om det är detta du är ute efter.

Industriell känsla

Plåt och andra metaller kan ge en ruff och rustik känsla, vilket tillsammans med det grå är tufft och industriellt. Vill du ta det ännu länge kan hyllor i olika storlekar och former placeras för att ge ett unikt helhetsintryck. Kombinationsmöjligheterna mellan färg, form och material är oändliga, och det är bara dina personliga önskemål som sätter gränsen för vad som är möjligt att åstadkomma i ditt badrum.

Mer inspiration

På Ballingslövs hemsida hittar du mer inspiration för ditt badrum. På Ballingslövs kanal på Youtube kan du se filmer om de senaste badrumsnyheterna.

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
Hur ger du ditt badrum nytt liv?

Vad innebär trenden med grått kök?

Hur ger du ditt badrum nytt liv?

Tre heta badrumstrender 2016

Nästa inlägg