Hemma hos Martin Nygren –
part 3

Sista delen hemma hos Villa Nygren är här!

Passa även på och följa Martin på Instagram för massvis av inspiration: @martin_nygren

Resultatet för hela huset överträffar mina egna förväntningar. Sen är det viktigt att påpeka att det tar tid att skapa ett hem, jag vill bo in mig för att sedan kunna addera de små detaljerna som ger det där lilla extra.

För att ge er en så bra känsla för flödet i huset som möjligt börjar vi i entrén, här syns direkt min förkärlek till naturmaterial och det är också husets röda tråd. Golvet är slipad betong och väggarna målade i grå kalkfärg för att få en putsad och rå känsla. Naturlig operfekt elegans!

Husets mittpunkt är bokstavligt talat denna sociala oas, där rå betong och kalkfärg möts av varmt läder, detaljer i ek och kalksten. Då både jag och min bror har ett brinnande intresse för speciallösningar och älskar inredning, finns det mer eller mindre inget i huset som är ”standard”. En massa interiöra detaljer har ritats och specialtillverkats av ett möbelsnickeri för att passa i projektet Villa Nygren. Bl.a. hela taket i vitpigmenterad ek, trapporna till loften och bänken till den centrala, väl tilltagna eldstaden som sannolikt är den enskilt mest älskade ”möbeln” i huset.

Köket är för mig hjärtat i ett hem. Det har en benägenhet att alltid bli den naturliga samlingsplatsen. Redan när jag skissade på första planlösningen var köket en prioritet. Det skulle vara en självklar del i den stora sociala ytan på nedre plan, öppet och helt integrerat med övrig inredning. Ledorden var gedigna materialval och en rejäl hantverkskänsla, avskalat och tidlöst med samma färgskala som badrummet för att skapa en harmonisk enhetlighet i husets mest använda rum.

Jag har valt luckan Bistro i Lindblomsgrön med System 10, de smala distanserna passar resten av husets interiör då det ramar in kökets moduler och ger möbelkänslan som jag älskar, de kromade handtagen med brunt läder är en fin detalj och sist men inte minst den vackra bänkskivan i kompositsten som går i beige ton.

Matplatsen med de stora svarta glaspartierna som under det varma och grönskande sommarhalvåret kommer låta inne bli ute och ute bli inne.

Som avslutning på hela detta reportage vill jag säg att jag är en obotlig möbelromantiker och blir jag förälskad i en möbel följer den med och finner alltid sin plats. Hittar jag inte det jag söker modifierar jag gärna en befintlig möbel eller ritar en egen och låter tillverka den. Kvalitet och klassiker är alltid vinnare och ”less is always more”. Addera till din egen touch och bortse från vad trenden säger just nu. Bygger du, är det sannolikt för att du ska spendera en väsentlig del av ditt liv i den miljön.  För mig är enhetliga naturliga materialval och en sammanhållen färgskala i kombination med en genomtänkt ljussättning de mest vitala delarna i ett hem. Mitt hem är min borg och jag älskar det varje dag.

 

/ Martin Nygren

Hemma hos Martin Nygren – part 3

Hemma hos Martin Nygren –
part 2

Hemma hos Martin Nygren – part 3

Renoveringen med Therese Larsson – detaljer och snickerier lyfts fram!

Nästa inlägg