Vit minimalism möter landsbygden

På landsbygden i norra Skåne, inte alls långt från Ballingslöv, hittade familjen Gunnarsson helt slumpartat deras drömhus. Med en fantastiskt solnedgång att njuta av varje kväll och med rosor som hade klättrat sig upp på flaggstången som stod på framsidan visste det då unga paret att de skulle trivas.

Även om läget var bra såg huset inte mycket ut för världen. Trädgården var helt igenväxt och hela huset behövdes totalrenoveras. Det skulle byggas till garage och invändigt var det kök och badrum som prioriterades. Detta var år 1996 och köket stod klart 1997. Efter hand som åren gått och andra rum i huset har genomgått renoveringar så blev det till slut dags att återigen ta tag i köket.


Renoveringsprocessen påbörjades och Petra, mamman i familjen beskriver det så här;

Det blev några vändor till olika köksbutiker men de som tillslut kunde leverera köket enligt våra önskemål var Ballingslöv.

Familjen ville ha ett ljust och lättskött kök och den här gången skulle de få bestämma helt själva hur de ville ha det. Inte några föräldrar som lade sig i som för 23 år sedan.

Här ser ni hur köket såg ut från början och hur renoveringen har förvandlats efter hand. Luckorna och stommarna har familjen valt att återanvända i bostadens ena länga där bland annat ett kontor finns.

Det färdiga resultatet blev ett modernt vitt kök med svarta detaljer.
Köket har luckan Bistro i färgen vit och är en enkel och stilren lucka. Den är lätt att torka av och har inga handtag i vägen. Istället har familjen valt Tip-on Blumotion lådfunktion på lådor, luckutkastare på luckor och motoröppning till kyl och frys.

I detta fina kök finns också en magisk köksö med mycket förvaring. Här finns det plats för familjen och vännerna att umgås och samlas både till vardags och till fest. Spishällen är placerad på köksön och istället för att ha fläkt från taket som är i vägen för det luftiga intrycket, har familjen valt en häll med integrerad fläkt.

Bänkskivan som finns både på köksön och diskbänken är av kompaktlaminat och heter Marquina. Man har valt att ha bänkskivan hela vägen upp på väggen istället för kakel. Detta ger en otroligt snygg look och ramar in köket bra. Denna bänkskiva är extremt tålig och har just därför blivit en favorit hos arkitekter.

Ugnarna är från Siemens varav den ena har optimala ugnsinställningar och den andra är en kompaktugn med varmluft och mikro. Placeringen av ugnarna är genomtänkt och visst är det riktigt snyggt att de är vita.

Diskhon är i antracit och är så nära svart man kan komma och blandaren är i mattsvart och heter Tapwell EVO.

Detaljerna i detta köket är verkligen genomtänkta. Man har tagit tillvara på utrymmet bakom skåpen och satt in vinställ här.

Vi är fantastiskt nöjda med resultatet. Det bästa är nog att kunna stå vid köksön och blicka ut över hela rummet. Man ser hela vägen ut på åkern och till hästarna som går och betar i hagen

Vi har redan haft stor fest där alla gick och plockade av mat som var fint uppdukat på köksön. Nu längtar vi till nästa sommarfest!

Glad sommar!

/Ballingslöv

 

Vit minimalism möter landsbygden

– Att få bygga denna drömstudio med Ballingslöv kändes som en match made in heaven

Vit minimalism möter landsbygden

– Jag är så stolt och glad att nu få presentera resultatet

Nästa inlägg