Hållbart köksliv på slottet

Med en stark vision om vilka möjligheter detta fantastiska slott har, gav Jamie White och Joakim Silvandersson sitt absoluta hundraprocentiga engagemang i att det skulle förverkligas. Livet på slottet har kommit att bli något utöver det vanliga, ingen lämnas utan beundran. Här är ett ställe där folk kan mötas på alla plan. Värdparet ser till att de gäster som besöker slottet får en fulländad vistelse med hög klass och får känslan av en hållbar livsstil. Det märks att mycket tid och tanke har lagts på att det ska finnas en hållbar transparens genom hela upplevelsen.

Tidlöshet, elegans och funktion är tre ord som ägarna väljer att använda när de beskriver köket. Starka och tåliga material som håller över tid har varit viktiga parametrar i framtagandet av köket.

Tillverkat i fabriken i Ballingslöv, endast några mil ifrån slottet, presenterar vi nu ett helt magiskt kök med luckan Wood i utförandet Ek. Som ni ser är köket väldigt stort, det  används som ett restaurangkök på slottet. Här lagar Daniel Berlin med sitt köksteam mat i en fantastisk miljö. Valet att ha en serveringsbar ger möjligheten att kunna servera middagen direkt från kocken själv. Gästerna kan då även se deras mat tillagas på nära håll och arbetet i köket blir en kulinarisk show att bevittna.

Känslan inger en form av lyxig exklusivitet och transparensen i tillagningen kan knappast bli större.

På Kåseholm har man valt två olika bänkskivor. En i rostfritt och en i marmor. Den fina bänkskivan i Italiensk Carraramarmor är ett klassiskt val när man vill nå en high-end look och få till en riktigt charm i köket. Då marmor är en natursten blir varje tillverkad bänkskiva unik. Den rostfria bänkskivan är ett bra material att ha som arbetsyta i ett restaurangkök. Skivan är från Decosteel, 6 mm tunn och är både otroligt tålig och elegant.

Ytorna är många och stora för att underlätta det arbete som sker i ett högklassigt restaurangkök. Men för att lyckas riktigt bra måste även vitvarorna vara av högsta kvalité. Spishällen från Gaggenau har bland annat flexfunktion, steksensorfunktion och säkerhetsavstängning för att optimera och förenkla matlagningen så mycket som möjligt. Vreden till spisen är av massivt rostfritt stål. Här ser ni även stänkskydden som går upp på väggarna på den övre och undre bilden som är av samma Carraramarmor som bänkskivan.

Ugnarna är fint uppradade med öppningen in mot mitten för en snygg symmetri. Handtagen är stora och lätta att snabbt få tag i. Ugnarna har mängder av olika tillagningsmetoder och har möjlighet att spara dina recept. De har även en pyrolysfunktion som gör rengöringen enkel.

Diskohoarna från Decosteel passar väldigt bra i detta köket. De är tillräckligt stora för att kunna användas smidigt i en restaurangmiljö. De snygga svarta blandarna från Grohe blir som en inredningsdetalj i köket. Pipen går att vrida på i 360 grader för maximal flexibilitet och det utdragbara duschhuvudet ger både en vanlig stråle och en extra kraftfull stråle. Handtagen är gjort i rostfritt och matchar snyggt med bänkskivan.

Vinkylarna är även dessa från Gaggenau och utrustade med bland annat två separata reglerade klimatzoner, exakt temperaturinställning och LED-belysning. Med glasdörr är det enkelt att kika in på vinerna. Kylen har en stålram som snyggt möter trä. Alla produkter från Gaggenau finns hos utvalda Ballingslöv återförsäljare. De rostfria listerna runt köksön är från Decosteel. En fantastisk detalj som återigen bryter fint mot träutförandet.

Detta kök är i harmoni med vad livet på slottet innebär, hållbarhet, transparens och lokalt hantverk. Vi är glada att få finnas i dessa miljöer och vi tycker definitivt att vi passar in väldigt bra!

Skön helg!
/Ballingslöv

 

Hållbart köksliv på slottet

Saftiga och smakrika lussebullar

Hållbart köksliv på slottet

Skånedröm på Österlen

Nästa inlägg