Hållbar och kreativ matlagning på Kåseholm – Intervju med Daniel Berlin

 

Det är omgivningen som har inspirerat till utvecklingen och färdigställningen av slottet på Kåseholm. Önskan om närproducerat har i handling och beslut lett fram till ett unikt koncept mitt på Österlens slätt. Lokala råvaror som tillagas av en lokal tvåstjärnig Michelinkock vid namn Daniel Berlin och ett skånsktillverkat kök är bara några av många konstellationer som tyder på ett hållbart tänk. I det välplanerade köket möter lugn och ro driv och nytänk. Samtidigt som design, kultur och mat är av yppersta kvalité. Livet på slottet fortsätter nu i en unik intervju med Daniel Berlin med fokus – Hållbar och kreativ matlagning.

Daniel Berlin är en skånsk kock vars krog i en annan del av Skåne är en av de hundra främsta i världen och en av de fem bästa i Europa, han har även blivit tilldelad två stjärnor i Michelinguiden. Daniels matlagning på krogen består enbart av råvaror dom själva odlar i sin köksträdgård eller hämtas från fantastiska producenter i närområdet, vilket också är strävan i köket på Kåseholm.

Fördelen med Skåne är att växtperioden är lång säger Daniel, vilket gör att det frekvent finns färska produkter att tillgå. Skörden sker oftast bara ett par timmar innan servering och man kan lätt få tag på hela djur och fantastisk fågel, det är unikt. Daniel vill skapa minnen som stannar kvar långt efter besökarna har lämnat hans krog eller köket på Kåseholm.

Min stora ambition som kock är att skapa minnen. Och för att avslöja en liten hemlighet har jag inte alltid älskat att laga mat, för att vara ärlig hade jag aldrig gjort det innan jag var 17 år.

Jag hittar inspiration till min matlagning i allt – min familj, mina vänner, från mitt team på restaurangen, från naturen och framför allt från livet. Köket är ett happy place för mig!

Kreativitet är något du kan hitta i allt du gör och det är något som speglas i min matlagning och i mitt team.

Det absolut viktigaste i köket är att det är fullt av energi, bra matlagning handlar om känslor. Så ledorden är enkla – har du inte energi i ditt kök, kan du inte laga bra mat.

Massiv vitpigmenterad ek, rostfritt stål och Carrara marmor är genomgående och långsiktigt hållbara material i en lång tid framöver i köket på Kåseholm.

På Kåseholm Slott på vackra Österlen har Joakim Silvandersson och Jamie White skapat något utöver det vanliga. Slottet med dess fantastiska 400-åriga historia bjuder in till en unik upplevelse för den besökande. Den omgivande naturen, de gamla byggnaderna och den invändiga förvandlingen är med ett ord beskrivet, fantastiskt. Främst är slottet tänkt att ta emot gäster som vill ha privata tillställningar eller företagsevent. De finns personligt inredda rum att boka för en weekend i slottsmiljö.

 

/ Ballingslöv AB

Hållbar och kreativ matlagning på Kåseholm – Intervju med Daniel Berlin

Villa Grå – Bad, tvättstuga och förvaring.

Hållbar och kreativ matlagning på Kåseholm – Intervju med Daniel Berlin

NYHET S45 – Unik köksö med minimalistiskt och avskalat intryck!

Nästa inlägg