Fridas kök byggs upp

fridas kök byggs upp
Nu närmar det sig – Fridas kök byggs upp!
Det gamla köket har plockats ner, allt har gått till olika sorters återvinning vilket var en viktig fråga för Frida.

När man börjar riva i kök så kan man träffa på oväntade saker, vilket man ska vara beredd på. Fridas kök hade jag undersökt så noga det bara gick både på ritning och i verkligheten. I de gamla överskåpen visste vi att det gick en kanal och även hur vi skulle lösa det i det nya köket, men även om jag tagit bilder in i trumman så visste vi inte exakt hur taket skulle se ut. Så det kändes skönt att det såg ut som vi hoppades på!

fridas kök byggs upp

Det är skönt när nästan allt har kommit bort och drömmen om det nya köket börjar närma sig! Vi ha valt att ha kvar allt i samma uppställning som tidigare, så det blir inga ändringar av vatten och avlopp.

fridas kök byggs upp

fridas kök byggs upp

Allt börjar komma på plats

Skåp efter skåp börjar komma på plats och ni börjar ana hur Fridas kök kommer att se ut.
Om ni kommer ihåg från tidigare inlägg så hade jag blandat in ask som en extra detalj i två av de smala ”brickskåpen”. Man ser redan här hur det kommer att se ut där dom lite indragna skapar en extra detalj. På den sida som spisen sitter har vi också ökat djupet till 70 bara för att skapa mer ytor. Men även för att Nicklas, Fridas långa man,  inte ska behöva ha överskåpen i pannan utan ha full överblick över spisen.

Tittar ni i taket så ser ni också att det är förberett för exakt placering av belysningen, det här för att slippa ha synliga takkoppar. Vi har dock inte gjort det över köksbordet för att kunna vara flexibel just där.

fridas kök byggs upp

fridas kök byggs upp

fridas kök byggs upp

Alla vitvaror börjar monteras in, bänkskivorna börjar komma på plats och taket målas och kaklet sätts upp. Golvet kommer först att läggas när hela köket är klart. Som ni förstår så är logistiken kring en köksrenovering extremt viktig, från leveranser till tider för hantverkare, så här gäller det att lägga ner tid för att få till ett bra schema och överblick över renoveringen.

fridas kök byggs upp

Snart, snart, snart ska ni få se det färdiga resultatet. Men jag kan redan nu avslöja att från det som Frida kallade ett kök som ”skavde” så har hon nu fått ett nytt favorit rum i huset.

fridas kök byggs upp

Som vanligt så har vi gjort en film på hur köket byggs upp – vilket kök, efter mina skisser, tror ni att det kommer bli?
Klicka här för att se filmen!

Håll ut – sista filmen, och blogginlägget, kommer snart!

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , ,
Fridas kök byggs upp

System 10 – en Ballingslövmöbel i köket

Fridas kök byggs upp

Nu är Fridas kök klart!

Nästa inlägg