Nu är Fridas kök klart!

Nu är Fridas kök klart och jag undrar om ni gissade rätt? Blev det köket som ni trodde att hon skulle välja?

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Som ni ser så blev det den vita Bistro luckan med den rostfri bänkskiva som möter en vacker Sileston skiva och matt kakel på väggarna. Uppställningen blev inte helt oväntat den med de öppna hyllplanen, så att Frida kan skapa vackra stilleben både utifrån jobb och privata önskemål. Vi har skapat mer arbetsytor och praktisk förvaring utifrån familjens behov. Vi har även vänt på möbleringen och satt in en bänk så att vi även här skapat mer yta att röra sig på. Det ger också ett bättre flöde i hela köket.

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Vackra stilleben på visa ytor i köket skapar ett lugn och trä inslag ger en varm känsla mot det rostfria.

Så klart att vi behöver ha gott om uttag i våra kök, så lösningen hos Frida blev ett par vackra i porslin och en smart popup i ett av skåpen med flera uttag i. Jag gillar när man kan dölja en del av det som vi behöver ha men som inte är det vackraste.

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Smarta och vackra lösningar även inne i skåpen och lådorna, här finns det absolut möjlighet att hitta lösningar efter sitt eget behov. Jag gillar verkligen träinredningen för bestick, kryddor och förpackningar. Här ser ni även övergången mellan de olika bänkskivorna – den praktiska rostfria som möter den varma Silestonen.

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Här ser man de öppna, något indragna, facken för brickor och stora skärbrädor. Jag ville gärna få in ett material som bröt av och skapade lite värme men även ett intressant skåp som bryter av mot det övriga. Precis som de öppna hyllplanen så är de i vitoljad ask.

Frida Ramstedt - köket är färdigtFrida Ramstedt - köket är färdigt

Öppna hyllplan!
Här har man verkligen möjlighet att skapa vackra stilleben, det ger också en personlig känsla och det skapar lite liv åt de stängda luckorna. Härligt med lite röra!

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Nya möbleringen med en bänk istället för fyra stolar! Det gör att vi får till mer ytor. Tallrikshyllan, precis som de öppna hyllplanen blir ett vackert personligt inslag i köket men fyller även praktiskt funktion.

Frida Ramstedt - köket är färdigt

Då sitter vi här igen!

Vi har lagat middag tillsammans i det nya köket och vi pratar om alla funktioner, förvaring, möblering och material och om hur det känns att det äntligen är klart. Frågan är nu om det har blivit Fridas och hennes familjs dröm kök? Enligt Frida så är det nu den bästa platsen i huset. Det är ju ett gott betyg! Nu åker hem, nöjd och glad, med en skön känsla i kroppen och undrar vad nästa kök blir som jag får hjälpa till med?

Ni som sett filmen och undrar hur våran middag smakade, så kan jag säga att både Frida och jag ska nog fortsätta med det vi gör och inte ge oss på någon kock karriär!

Har ni inte sett filmen så kan ni se den här!
Här kan ni se vart rekvisitan kommer från.

 

Ha det fint och på återseende!
Mija Kinning

Tack till Skagerak, Cosa Home Store och Norrgavel

Nu är Fridas kök klart!

Fridas kök byggs upp

Nu är Fridas kök klart!

Nyhet bland Ballingslövs vitvaror – NEFF

Nästa inlägg