Frida Fahrman – Köket är klart!

Nu är äntligen vårt kök klart! Visst har det tagit sin lilla tid, absolut längre än vad vi räknat med. Lite motgångar på vägen, ett par felbeställningar och leveranstider som ställt till det men nu när allt är på plats så är köket komplett! Stort tack till dig Niklas, på Ballingslöv Kungens Kurva. För allt du har fixat, hjälpt till med, ställt upp och funnits för oss i tid och otid. TACK! Jag är så glad att vi beslutade oss för att göra om köket, vilket vi initialt inte hade tänkt, men med facit i hand har det varit mer än värt det.

Det har gjort hela huset till en enhet, att öppna upp mellan köket och matsalen mot trappan och vardagsrummet. Vi har skapat de stora sociala ytorna som vi drömde om. En plats för många att umgås och samtidigt direkt anknytning till hela trädgården utanför.

Vi har fått den känslan vi ville skapa, snyggt men också hemtrevligt. Det är spontant det första många säger som kommer hem till oss. Det tycker jag personligen är ett gott betyg. När man lyckas kombinera design, med funktion och en personlig känsla.

Vi valde System 10 och luckan Bistro i färgen peppargrå. Vi gillar de raka linjerna, de smala distanserna och allt som ramar in. Det passar det övriga arkitektoniska i huset väldigt bra, samtidigt som man får den platsbyggda känslan. Väggfärgen är en ljusare grå nyans än luckorna, som ger den peppargrå färgen en perfekt kontrast. De grå färgerna i sig varierar mellan varmt och kallt från dag till dag faktiskt. Köket kan se helt olika ut i olika ljus.

Sen älskar jag alla skinndetaljer som vi har valt, handtagen och den platsbyggda soffan, som bara kommer slitas och få mer patina med tiden. Så att det nästan blir lite så där restaurangkänsla med åren.

Det här är ett kök med massor av förvaring, samtidigt har det många ställen att ”hänga på” med både soffa & bar-platser utan att det tar av ytan där man faktiskt lagar mat.

Vi ser fram emot många härliga middagar med vänner i köket & fler mysiga familjefrukostar! Vill ni se mer från huset & köket så hittar ni mig på: http://blogg.mama.nu/fridafahrman/

Frida Fahrman – Köket är klart!

Daniella Witte´s nya kök tillsammans med Mija Kinning – Det färdiga resultatet!

Frida Fahrman – Köket är klart!

En bänkskiva som tål vardagens prövningar

Nästa inlägg

There is one comment

Comments are closed.