Fantastisk walk-in closet
hos Villa Grå

Vi har tidigare presenterat fantastiska Villa Grå här på vardagsgladje.se. Då fick ni inspireras till ett ljuvligt kök i ek med Ballingslövs kökslucka Wood. Har du missat det kan du läsa inlägget här. Nu är det dags att fortsätta vidare på vår house tour i villan och kolla in husets förvaring och walk-in closet.

Bröderna Henrik och Martin Nygren beskriver nedan hur de har tänkt kring val av förvaring, material och styling.

En dröm för många är att få ha en walk-in-closet och att dessutom få ha den i anslutning till master bedroom och master bathroom gör sannolikt drömmen komplett. Inredningen är från Ballingslöv och skjutdörren vi valde heter Showstopper som du kan läsa mer om här.

När vi ritade huset så var denna del i huset lika viktig som den öppna umgängesytan med köket. Att kunna välja att separera denna del till en helt privat sådan är ett privilegium. Flödet i huset är inte beroende utav passage här och gästerna får bara access när du vill skryta om din favoritplats i huset.

Att vi valde ek som inredning var faktiskt ett ganska lätt val. Vi ville bryta av gråskalan i rummen och addera till samma varma känsla som i umgängesytan. Dessutom valde vi en klinker i badrummet i en nyans som skulle harmonisera med eken i garderoben.

Att välja en öppen garderob var också ett ganska enkelt val. Med tanke på att inredningen är supreme, så var det självklart att visa upp denna från sin bästa sida. Att vi sen kunde måttbeställa glasdörrar att gå från golv till tak gjorde inte känslan sämre.

Idag handlar det inte bara om att ha en garderob. Utöver en organiserad förvaring, så adderar man oftast till inredningsprylar, som förstärker den upplevelse du uppskattar dagligen. Därav valet av exempelvis hyllsektioner innanför glasdörrarna. På dessa kan man placera personliga ting och stilleben för att få en mer ombonad känsla. Rent funktionellt är balansen mellan att hänga, hyllor och skoställ viktigt för att helheten ska fungera i vardagen.

För er som planerar bygga eller inreda en walk-in closet, så tänk på att utnyttja hela höjden i rummet. Att få inredning från golv till tak, ger mer förvaringsyta och det ser inte avhugget ut längst upp. Om man sen har plats att få till en sittyta, exempelvis en puff eller mindre bänk, så adderar ni till ytterligare ”vill-ha-känsla” och vem vill inte kunna dricka ett glas champagne när man byter skor för tredje gången.

När vi ritade och designade garderoben ville vi få fram känslan av att den skulle vara öppen, välkomnade och harmonisk. Med naturmaterial som ek och ett betonggolv i gråskala, så tyckte vi att den förmedlar en avskalad, men ombonad och lyxig upplevelse. Vad tycker ni?

Gör som oss och rita upp din egen drömförvaring på Ballingslövs hemsida.
Vi önskar dig en härlig vecka!

/ Henrik & Martin


Följ bröderna Nygren på Instagram för att se deras kommande projekt @henriknygren74 och @martin_nygren

Du kan alltid inspireras av mer förvaring på Ballingslövs Instagram @ballingslovab eller i vårt förvaringsgalleri.

 

Fantastisk walk-in closet  hos Villa Grå

Badrumsinspiration
– tidlös kombination
av svart och vitt

Fantastisk walk-in closet  hos Villa Grå

Hållbar livsstil på slottet

Nästa inlägg