En bänkskiva som tål vardagens prövningar

Vi älskar bänkskivor!
Valet av bänkskiva är ett oerhört viktigt fokus vid planering av nytt kök, både för kökets karaktär och utseende men också för att uppfylla din funktion i köket. Valmöjligheten kan uppfattas näst intill oändlig. Det finns laminat, kompaktlaminat, trä, natursten, rostritt stål, keramik, kompositsten och dessutom finns varje nämnt alternativ i flertalet färger och utförande. Hur ska du kunna veta vad som faktiskt är bäst och mest praktiskt för just dig?
Drömmer du om att kunna jobba helt fritt i ditt kök utan att behöva tänka på vad kladd från tomatsås, vin, kaffe, varma kastruller, väta och vassa bestick kan göra mot din bänkskiva, då ska du helt klart välja Dekton. Vi alla vet att livet allt som oftast kommer emellan och detta kan vara en väl vald investering för en lättare och hållbar vardag.

Ovan ser vi snygga Dekton Danae som går i sandfärgad ton och passar väldigt bra ihop med vår kulör Ostronbeige. Längs hela ”fönsterväggen” har man placerat en dubbelvask samt en spishäll vilket hade varit en utmaning i högsta grad för många andra material än Dekton. Ett klokt tips är att använda samma material som stänkskydd, då det lätt skvätter vid både matlagning och diskning. Då blir du alltså fläcksäker hela vägen upp på väggen.

En närbild på skivorna, notera hur stänkskyddets utformning ger känslan av hantverk i köket med alla vinklar och anpassningar.

Här ser ni också hur fint de ljusa tonerna på lucka och bänkskiva smälter ihop.

Dekton står emot höga temperaturer utan att brännas, skadas eller spricka. Heta grytor och redskap, såsom lerkärl eller stekpannor, kan placeras direkt på ytan utan att man behöver bekymra sig för skador. Hur lyxigt är inte det och slippa tänka på i vardagen?

Dekton Kelya är en bänkskiva i mörkare brun ton med större ådringar. Dekton i ett kök med gasspis är en en ypperlig kombination då man vid denna typen av matlagning uppnår väldigt höga temperaturer, skivan varken bränns eller spricker.

Här framgår skivans värme och ådring på ett fint sätt. Det ger ditt kök liv och karaktär utan att kompromissa med funktionen.

Vi är många som tycker om marmorns vackra mönster och utseende, men tvekar ofta inför tanken att implementera stenen i hemmet då det är ett levande naturmaterial som absorberar både vätska och är repkänsligt. Dekton Kairos är en vit skiva med naturliga vener i bleka och kalla grå toner. Ett perfekt alternativ till marmor med samma vackra utseende som dessutom håller en hel livstid.

Dekton är marknadens mest tåliga yta mot repor. Även om användning av knivar inte kommer att skada Dekton, rekommenderas ändå skärbrädor för att skydda dina hushållsredskap.

Har du planer på ett nytt kök eller varför inte en ny bänkskiva? Då tycker vi att du ska kontakta din närmsta återförsäljare.

Trevlig helg önskar vi på Ballingslöv!

 

En bänkskiva som tål vardagens prövningar

Frida Fahrman – Köket är klart!

En bänkskiva som tål vardagens prövningar

Hemma hos Martin Nygren –
part 1

Nästa inlägg