Planera badrummet i drömkåken

Att köpa ett hus är en sak, att köpa ett ruckel är en annan. Det är total galenskap och det är precis där jag och min kära sambo Mikael är just nu.

maria_roswall_bad_hus_840x512

Tada! Låt mig få presentera rucklet. Japp, det är ett totalt renoveringsobjekt som jag och min sambo plötsligt vann budgivningen på. Ett alldeles eget hus som vi nu ska renovera och forma till vårt drömhus. Vad vi köpt? Ett stenhus från 1938 som stått tomt i flera år. Färgen är en blandning av grönt, brunt och gult och tomten är totalt igenväxt. Men, viktigt men här, potentialen finns där! Det kommer bli ett fint hus och vi kommer få skapa det precis så som vi vill. Lite renovering först bara och det roliga (om jag blundar för utgifterna vill säga) här är att vi i det här rucklet inte har något val – vi måste riva allting och göra om från grunden. Vilket ger mig den smått magiska möjligheten att få gå loss och verkligen designa och välja hur husets rum ska se ut.

maria_roswall_bad_840x512

Ja, varför inte! Möjligheten att sitta på toaletten, tvätta fötterna i bidén och kanske även borsta tänderna samtidigt finns ju här. Eller inte.

Badrummet och köket är enligt mig husets viktigaste rum. Absolut, ett trivsamt sovrum med bra förvaring är härligt, ett inbjudande vardagsrum är vackert men till syvende och sist är det ändå i köket och i badrummet man spenderar viktig tid och det är på dessa två rum mitt största fokus ligger nu i starten av vår omfattande renovering. Och ni ser ju själva.. Att börja en ny möjligheternas dag med att stiga in i det här ”färgsprakande” badrummet känns sådär. Ni vet känslan när man bor på ett hotell som har det fantastiska badrummet, magiskt! Varmt på golvet, alldeles nystädat, en lyxig takdusch och snygga, stilrena ytor för krämerna att stå på. Det är man vill starta sin dag, och det är så det här badrummet ska bli! Gör om, gör rätt. Jag vet exakt hur jag vill ha det. Badrummets minimala yta sätter givetvis begränsningar men det är bara att anpassa sig efter dessa och göra det bästa man kan. Nu börjar badrumsplaneringen och det är nästan osunt roligt!

maria_roswall_bad_ballingslov_840x512

Den här fina serien från Ballingslöv kommer passa ypperligt i vårt nya badrum. Enkla, snygga men lite mjuka former ihop med riktigt bra förvaring. 

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , ,
Planera badrummet i drömkåken

Att välja beslag

Planera badrummet i drömkåken

Jakten på nytt kök

Nästa inlägg